Felhívás!

Kannibálok között

Tizenöt év börtön a szentgyörgyi kannibálnak, plusz kártérítés az áldozat családjának. Mikor és miből, arról nem szól a tudósítás. És persze jönnek a kommentek – miért táplálják az állam pénzén, agyonlőni, felkoncolni és így tovább. A leg­egyszerűbb megoldás, nem is kell sokat gondolkodni.

Engedjenek meg néhány kotnyeleskedő kérdést. Az a gyerek gyakorlatilag hajléktalanok között élt. Nem égeti senkinek a lelkiismeretét ez a szó: hajléktalan? Az utolsó vagyok, aki visszasírjam az istengyűlölő kommunista rendszert (két nyílt levelet írtam a Szabad Európának, talán valamelyik Kukucsi tud róluk), de visszaemlékezem, hogy éppen harminc évvel ezelőtt Ceaușescu bejelentette, a lakáskérdés Romániában megoldódott, olyan szempontból, hogy fedél nélkül senki nem marad, most már a kétszobások helyett három–négy szobásokat kell építeni. Amikor fiatal pedagógusként megtudtam, egy tehetetlen öregasszony magára maradt, mert a részeges fia elhanyagolja, szóltam az igazgatónőnek, és másnap a néptanács intézkedett. Azelőtt egy nagy vállalatnál dolgoztam, láttam, amint egy tizenéves fiút hoz a milícia. Tegyék be valahova, jött az utasítás fentről, tartsák szemüket rajta, és kétnaponként jelentsék, mi van vele, lopott az illető. Betették egy lakatosműhelybe seperni, görbe szegeket egyenesíteni, de előbb a munkásotthonba egy szobába, nem hagyták az utcán narkózni!

Egy gyerekkel több az iskolában, egy emberrel kevesebb a börtönben – írta Victor Hugo. Milyen társadalom az, amely utcán hagy embereket, pszichiátriai kezelésen átesett, veszélyeztetett fiatalokat nem követ nyomon? Van négymilliárd dollár fegyverekre, hogy Őexcellenciája Elnök Úr kapjon egy vállveregetést az óceánon túlról, helyi szinten van pénz egzotikus sportolókat, zene nevében ordítozó „bandákat” megfizetni, de nincs a valóban kiszolgáltatottaknak a minimális ellátást biztosítani.

Kezdő tanárként, ha egy gyerek két napot hiányzott, mentem utána, ment az osztályfőnök. Most – ugye, nem titok – némely iskolában huszonöt gyerekből jelen van tizenegy, de húszat jelentenek, nehogy megszűnjön az osztály. A többivel mi van? Majd a hírekből megtudjuk, ha valamelyiket fejbe verték…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 16., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A bácsi ex pedagógusként igen sok zagyvát összehord! Ha akkor mert levelet írni és az célba is ért (nem mint Iván amikor mert sz@rni Stalin sírjánál, de a gatyát azt már nem tolta le 😂)akkor most miért nem veszi kézbe a dolgokat?! Igen hibás a rendszer, a szociális hivatalban, a gyerekjógvédelemnél elkerülte a figyelmüket, a suliban a tanár nem mert családlátogatásra menni. Kérdem én mit tudtak volna tenni?! Tessék megoldást találni a helyzetre és várjuk az újabb jelentést! Ja és az ilyen állatot igen ki kell végezni,az ilyennek semmi keresni valója a társadalomban soha!!!!

 • User
  Dátum: 2018. május 16., 22:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az,hogy valaki hajléktalan még nem jogosítja fel,hogy embert öljön és aztán egyen belőle.A hajléktalanok között is vannak rendes emberek éppen úgy ahogy a hajlékkal rendelkezők között is vannak rosszak.Ha emlékezetem nem csal éppen a Hírmondó írta, hogy Zágonba volt kijelölve a lakhelye a nagymamánál de nem tetszett ott.Persze, “jó idők voltak” az átkosban de kérdem ha a párt nem kötelezte volna a családlátogatást hányan mentek volna el maguktól? És akkor gondolom még nem vágták a tanár fejéhez hogy ment a potya kávéra.Azt hiszem a legtöbb munkásotthonnak megvolt a maga bűvös köre és azok akik ott laktak sokat tudnának mesélni.DE semmi nem mentség annak aki életet vesz el kedvetelésből és utána nevetve részletezi tettét vagy hidegvérrel nézi végig a helyszínelést és tudjuk a többi szörnyűséget.Az ilyen emberi mivoltából kivetkezett egyén soha még napfényt sem szabadna lásson nemhogy sajnálkozzunk rajta.Ilyen tettre nincs mentség!

 • User
  Dátum: 2018. május 18., 7:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Rettenetes ami történt, de valóban úgy gondoljátok, hogy egyedül a gyilkos kamasz a felelős ? Megérdemli a büntetést, de bennem motoszkálnak a kérdések. Mitől lett ilyen, ? Hol voltak a szülők, a nagymama, a gyermekvédelem, a rendőrség, stb. ? Senki másnak nincs semmilyen felelőssége ebben az ügyben ? Mit kéne másképp csinálni, hogy ne történjenek hasonló esetek ?