Felhívás!

Így, ahogy vagytok

Eddig számos megosztó témában egységfrontot alkotott a normalitás szigete, Közép-Európa magja, a V4-es államok közössége. Most sajnos az ukrán háború ezt a politikai közösséget szétzilálni látszik, Magyarország lassan magára marad következetes és a magyar érdekek jegyében megfogalmazott álláspontjával: nem küld sem fegyvert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át a háborús zónába szállítandó fegyvereket a területén.

Midőn a közösségi médiából dől az ukrán propaganda, és egyre fokozódik az oroszok elleni gyűlöletkeltés, aminek kamionosok, karmesterek, fociedzők, sportolók, bélyeggyűjtők, macskatenyésztők, köztük sok esetben Putyintól nyíltan elhatárolódó civilek esnek áldozatul, akiket nem ritkán egzisztenciálisan ellehetetlenítenek csak azért, mert orosznak születtek, nagyon nehéz következetesnek maradni, ellenállni a nyomásnak és a népszerűséget is megőrizni – ami nem akármilyen szempont néhány nappal a választás előtt. A magyar diplomácia egyébként komoly engedményeket tett, nem akadályozta Ukrajna gyorsított integrációját, pedig minden oka meglett volna erre. Ez nyilván szükség diktálta taktikai engedmény volt. Nem véletlen, hogy még az MSZP-s Kunhalmi Ágnesnek az elismerését is elnyerte Orbán Ukrajna-politikája, s a kardcsörtető Márki-Zay Péter is belátta, hogy az alapvető külpolitikai kérdésekben ők sem cselekedtek volna másként. (Hogy az ellenzékiek egyre-másra jelzik, hogy befagyasztanának Oroszországgal minden kapcsolatot, beleértve az energiahordozók vásárlását, az más kérdés, és nem épp okos, előrelátásról tanúskodó dolog.)

A nemzeti oldal választási esélyei jók, „az ördög ügyvédje” által beígért politikai bombák robbanásáról nem hallottunk, ellenben Anonymus újabb videókkal örvendeztette meg a nagyérdeműt. A legutóbbiból az derült ki, hogy kokainbizniszből származó pénzzel finanszírozzák a legharsányabb Orbán-gyűlölők egyikének, Szabó Tímeának a kampányát.

A jelenlegi mérésekkel, legyen azok ellenzékiek vagy kormánypártiak, ki lehet egyezni nemzeti szempontból. „Így, ahogy vagytok” – mondhatnánk lóversenyes szlenggel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.