Felhívás!

Horn Gyula sétány

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnökről neveznek el sétányt Budapest XIII. kerületében a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén meghozott döntés értelmében. A kezdeményező a XIII. kerületi önkormányzat volt, a sétány a 2014-ben felállított Horn-szobor közelében, a Gyermek téren található.
Ha nagyon megengedőek lennénk, azt is mondhatnánk, hogy a mai baloldali garnitúrához képest Horn Gyula egyrészt politikai minőséget, másrészt egyfajta sajátos, „tízmilliós”, államnemzeti hazafiságot képviselt. Szemben a totális alkalmatlansággal, primitivizmussal, a brüsszeli akaratnak való teljes behódolással. Ami ebben a formában meg is állja a helyét.

Kérdés, hogy lehet-e mérce a mai lealjasodott, elvtelen, gátlástalan, intellektuális és morális értékeknek híján levő ellenzék? Aligha.

Akkor pedig azt kell látni ebben a kezdeményezésben, hogy a balliberálisok ismét megpróbálnak zavart kelteni a magyar tudatban, ismét azon vannak, hogy eltorzítsák a magyar történelmi önképet, hogy aláaknázzák a nemzeti büszkeséget.

Abba a sorba illik bele ez a gesztus, melyben ott találjuk az országunkat szétprédáló Károlyi Mihály kultuszát, a Horthy-szobrok meggyalázását, Wass Albert, Nyírő József és Szabó Dezső kitiltását az irodalmi kánonból vagy a térdelő szivárvány-színű Szabadság-szobrot, mint BLM-emlékművet. A cél a nemzet szellemi és lelki erejének szándékos gyengítése, ahogy arra Orbán Viktor már 1996-ban rámutatott az MSZP–SZDSZ kormány tevékenysége kapcsán.

Mert folytathatunk arról vitát, hogy pozitív szereplő volt-e Nagy Imre a magyar történelemben, még arról, is, hogy mi volt 1956 üzenete, de akár arról is, hogy ellenforradalom volt-e 1956. De arról aligha, hogy az 1956-os forradalom az egész nemzet forradalma volt, hogy 1956-ban nem volt a barikádnak két magyar oldala.

Voltak a magyarok és volt az elnyomó szovjet kommunista vezetés illetve annak acélökle, a hadsereg. Valamint egy idegen érdekeket kiszolgáló, szégyellnivaló, hazaáruló, komprádor magyar származású vezetés. Mindennek a legalja pedig az a magyar kommunista társaság, mely fegyverrel a kézben harcolt a szovjet oldalon a magyarok ellen. Ezek közé tartozott Horn Gyula.

Így arról sincs mit vitatkozni, hogy a forradalom egyik leverőjének nincs helye e nemzeti panteonban, nem érdemel sem szobrot, sem utcát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.