Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hétéves a csinódi kápolna

Hét esztendővel ezelőtt 3 hónap alatt, magyar összefogás eredményeként a csinódi kertünkbe Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére egy ökumenikus csutakkápolnát építettünk.

Ezt a különleges épületet nemcsak a 2014-ben történt balesetem utáni felépülésem okán megfogalmazódott hálaérzetből emeltük, hanem engesztelési céllal és közösségi jövőépítő szándékkal is. Álomban kapott égi üzenetet teljesítettünk azzal, hogy három hónapon át a családom mindenik tagja a kápolnaépítésnek szentelte az idejét. Mivel protestánsokként költöztünk fel egy római katolikus csángók által létrehozott havasi tanyavilágba, úgy gondoltuk, hogy ennek a kápolnának felekezetek felettinek kell lennie.

A kápolna megváltoztatta az életünket. Általa elfogadókká és befogadókká váltunk, hiszen napi rendszerességgel érkeznek a kertünkbe zarándokok a Kárpát-haza és a Világ minden tájáról. Mindennapjainkban a zarándokok fogadása felülír minden más családi programot, ugyanis mi egy urat szolgálunk. 

A hét esztendő alatti szolgálatunk alatt nagyon sok kegyelemben volt részünk. Ezek közül most kiemelek hetet: Boldogasszony állandó jelenléte; új emberi kapcsolatok az életünkben; harmadik gyermekünk megszületése – vándorbölcső program elindítása; megtérések a kápolnában; gyógyulások, gyermekáldások – élő szív megjelenése a gyertyalángban; az Élő hit útja hét stációval (2020); Szent Pio jelenléte a kápolnában.

A születésnapra több mint 200 székelyföldi és magyarországi lélek gyűlt össze, többségében római katolikusok, de szép számban reformátusok és unitáriusok is. Miseszolgálatot végzett Kutasi Attila paksi plébános, áldoztatott Farkas Zsombor tisztelendő. Gitáron játszott Dani Mária zenetanár. Köszönet érte!

Sepsiszéki Nagy Balázs, Csinód

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.