Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztők és kizárók

Az amerikai kongresszus rábólintott: Donald Trump elnököt felfüggeszthetik, még csak a szenátusi „yes” hiányzik. Nem meglepetés. Trump nem (teljesen) az establishment, a hatalmat az árnyékból irányítók embere. Emlékezzünk – már a választási kampány alatt az amerikai média (a Fox News kivételével) kígyót- békát mondott rá, az európai liberális elit kilencven százaléka apokaliptikus látomásokban vetítette előre a borzalmakat, amelyek Trump uralma alatt várhatók. Az nem volt persze beavatkozás az amerikai belügyekbe, csak az orosz fake news-ok.

Nem kétlem, hogy az oroszok sztahanovista lendülettel gyártják a hamis híreket, de manapság egy pincsiszépségverseny sincs félrevezető híresztelések nélkül. Addig is, a Nagy Donald népszerűségét néhány százalékkal növelte a felfüggesztési hisztéria. Mert mi a baj vele? Fütyül a polkorekt demokráciára, miközben a gazdaság működik, munkahelyek létesülnek, kisebbségek felzárkóznak. De hát nem az ő emberük… A hét országot bombázó Obama jó volt, béke-Nobel díjat akasztottak a nyakába.

Amint Orbán Viktor sem. Őszintén mondom, 2010-ben attól tartottam, két éven belül megbuktatják. Az unió, amely a Bajnai-kormány alatt elnézte a csaknem hét százalékos költségvetési hiányt, Orbánéknak kiadta az ukázt, három év alatt, vagy jön a büntetés. És a magyar kormány megcsinálta. Degeszig tömték a „civilek” zsebét, hogy zavargásokat provokáljanak, a magyar csendőrök angyali türelemmel és profizmussal állták a támadásokat.

Pesten nem jött be a Majdan meg a „diaszpóra”-tüntetés. A Fideszt felfüggesztették a Néppártból, pedig nem Magyarországon verik ripityára a tüntetőket és gyilkolnak újságírókat. Trócsányi László biztosjelöltet egyből elutasították, mert „O. V. embere”, utódját, Várhelyi Olivért megalázó, többszörös meghallgatás után fogadták el, ki akartak csikarni tőle egy elhatárolódást a magyar kormánytól. Nem sikerült.

Itt megemlítem, két román jelöltet is visszadobtak a brüsszeli urak, megvárták, míg Bukarestben a „megfelelő” kormány „megfelelő” jelöltet küld. Most az orosz sportcsapatokat kizárták olimpiáról, világbajnokságról, mindenünnen. Mert doppingolnak, mert csalnak. Én is tudom, doppingolnak, csalnak. De a Tour de France, a Giro megy tovább, pedig ott a kerékpárok gumiját is ajzószerrel fújják fel…

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük