Felhívás!

Feketeleves

A magyar sport kudarcos napjaival mögöttünk a feltámadásban jobbára csak keresztény vallási meggyőződésből hihetünk, a pályákon egyelőre nyomasztó a letargia. Két népszerű sportágban szenvedtek sorozatos vereségeket vagy szereztek mit sem érő pontokat a magyar csapatok.

Fociban minden korosztály leszerepelt. A „nagy” csapat Kazahsztán (2–3) és Skócia (0-1) elleni budapesti „barátságos égésére” nincs elfogadható mentség, a tavaszi fáradtság és vitaminhiány se magyarázza. Az U21-esek belgiumi 0–3-as veresége után alighanem vége a továbbjutási reményeknek, az U19-esek szintén simán lecsúsztak az Eb-részvételtől (1–4 Angliával, 4–3 Macedóniával, 2–3 Lettországgal – 10 kapott gól), az U17-esek pedig …, talán ez a legcsípősebb. Biztató kezdés után (1–1 Szlovéniával, 2–0 Romániával) egy kibekkelt döntetlen is elég lett volna Budapesten, Izraellel szemben. Ment is a mérkőzés a 0–0 felé, amikor az egyik magyar védő még csatárnak is becsületére váló hirtelen mozdulattal vágta a labdát a saját kapujába. Úgy, hogy nem zavarta senki, kettőt-hármat dekázhatott volna nyugodtan.

Az sem vigasz – miért lenne az? –, hogy a román U19-es válogatott hasonló helyzetből bukta el a továbbjutást. A Bukarest peremén fekvő Bufteán Románia 4–0-ra lelépte Szerbiát, 2-1-re Svédországot, és döntetlen kellett Ukrajna ellen az angliai Eb-részvételhez. A mérkőzés vége felé a moldvai Morutan betalált, és örömében ledobta a sárga mezt. Kapott érte sárga lapot, s mivel volt már egy, utána a pirosat. A tíz emberrel maradt románok nem tudták tartani az eredményt, az ukránok kétszer is betaláltak, ők mennek Angliába.

Magyar szempontból a focinál is fájóbb a két férfi kézilabdacsapat kiesése a BL-ből. A Pick Szeged búcsúja papírforma, de a Veszprémet már 4–5 éve BL-győzelemre építik, építgetik. Volt döntős, 3. és 4. Hát idén megint leomlott, a sokkal esélytelenebb Skjern dán csapat még a 8 közé sem engedte. Amiben még bízhatunk, az Fradi és az Győri Audi ETO lány kézilabdázóinak hétvégi, illetve jövő hétvégi szereplése. Ha mindkettőnek sikerülne bejutni a BL négyes döntőjébe, az talán kárpótolna a fiúk kudarcáért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.