Felhívás!

Év végi számvetés az Osonónál

Év végi számvetés az Osonónál Vélemény

Az önfenntartó, független társulatként működő Osonó Színházműhely 2019-ben 132.385 lejből gazdálkodott. Ennek az összegnek a 70 százaléka pályázati forrásokból származik.

A társulat romániai és magyarországi intézményektől mintegy húszezer eurónak megfelelő összeget „pályázott össze”.

– Köszönjük a támogatást mindazoknak, akik fontosnak tartották a színházi–oktatási–szociális projektjeinket. Ez megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk – nyilatkozta Fazakas Misi, az Osonó rendezője és vezetője.

A társulat 2019-ben 183 oktatási, szociális és kulturális eseményt hozott létre. Ezek közül 129 műhelyfoglalkozást, 24 előadást és 24 közönségtalálkozót tartott, három drámatábort és két színházfesztivált szervezett, és egy szociális projektet futtatott.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy Károly-díj nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált, 2012-ben pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.