Felhívás!

Erőfelmérés félidőben

Nincs mit szépíteni azon, hogy a Fidesz számára fájdalmas volt a budapesti főpolgármester-választáson legutóbb elszenvedett vereség, mely lélegzetvételhez, sikerélményhez, sőt, győzelmi reményhez juttatta a 2010 óta újra és újra kudarcot valló globalista segédcsapatokat, a ballib szivárvány-koalíciót. Akkor még a 2022-es Fidesz-győzelem is kétségesnek látszott, ami egyébként csak visszatekintve tűnik természetesnek és magától értetődőnek. Urnazáráskor is volt még mitől félni.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy bár a fővárosban is erősödött a Fidesz, de egy kivételével mégis elvesztette az egyéni körzeteket. Mindehhez képest azt látjuk, hogy Karácsony Gergely totális alkalmatlansága, amire egyébként a jobboldali erők elégszer figyelmeztették a választókat, felülírja az ideológiai megfontolásokat, mára jutottunk odáig, hogy a Századvég felmérése szerint a budapestiek kétharmada mást látna szívesebben a város élén.

Karácsony most épp Simor Andrással erősíti csapatát, aki kommunikációs szakemberként Márki-Zay mellett csúfos kudarcot vallott. Ez alighanem kevés lesz az újabb mandátumhoz.
Az is könnyen elképzelhető, hogy Karácsonyt nem is indítják, s ismerve őt, aki képes volt második helyezettként visszalépni az ellenzéki előválasztáson a harmadik helyezett javára, valószínűsíthetjük, hogy ezt minden bizonnyal tudomásul veszi, és átengedi másnak a terepet szó nélkül.

Sajnos, az már bebizonyosodott a Demszky-korszakban, hogy nem kell reális teljesítmény, nem kell vezetői alkat ahhoz, hogy a magyar főváros szavazóinak többsége valakit akár két évtizedig is pozícióban tartson.

Karácsonynak viszont sikerült az a mutatvány, hogy a sajátjait is eltaszította magától, hiába volt a megannyi facebookos jópofáskodás, s agresszív kommunikáció a kormánnyal szemben.
A 2022 és 2026 közötti négy-éves ciklus félidejében tartják a következő helyhatósági választásokat, minden bizonnyal egy-időben az európai parlamenti választásokkal. Egyfajta erőfelmérés lesz ez a soron következő országgyűlési választások előtt. Mely éppúgy sorsdöntőnek ígérkezik, mint a 2018-as és 2022-es. A Mi Hazánkon és Fideszen kívül nincs nemzeti erő, ha a balliberális globalizmus kormányra jut, nagy valószínűséggel jóvátehetetlen kárt fognak okozni.

Budapest visszanyerése hatalmas fegyvertény lenne a nemzeti erők részéről a 2026-os remélt győzelem szemszögéből is. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.