Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bretfelean, a nélkülözhetetlen

Vannak emberek, akik vezető tisztségbe születtek, akik nélkül egyszerűen nem működik a világ. Ezek közé tartozik Valentin Bretfelean, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) Máramaros megyei fiókjának korábbi vezetője, volt prefektus, a marosvásárhelyi helyi rendőrség egykori parancsnoka, akit most államtanácsossá nevezett ki a miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Mit számít, hogy egykor súlyos fegyelmi vétség miatt mentették fel a SRI megyei parancsnoki tisztségéből? Mit számít, hogy sorozatos törvényszegésekbe keveredett, hiszen miután ráuszította fogdmegjeit a CEMO aktivistáira – akik arra „vetemedtek”, hogy kétnyelvű utcanév-táblákat helyeztek ki Marosvásárhelyen, ahol a tömeges román betelepítés és magyar kivándorlás ellenére még mindig több mint kétszer annyi a magyarság számaránya, mint a törvényben rögzített minimális húsz százalék –, a bíróság utólag megállapította, nincs igaza. Amikor a reklámtörvényre hivatkozva bírságot rótt ki az Erdélyi Magyar Néppártra (EMNP), mert székházára kitűzte a székely zászlót, a törvényszék utólag megállapította, hogy tévedett. Amikor mondvacsinált okokra hivatkozva, minden évben meg akarta akadályozni a Székely Nemzeti Tanács március 10-ei felvonulását, minden alkalommal kiderült, hogy rosszhiszemű.

Az RMDSZ hosszas cirkusz után elérte, hogy kirúgják rendőrparancsnoki tisztségéből, így a kizárólag magyarellenes lózungok puffogtatásából „élő” Népi Mozgalom Párthoz (PMP) csatlakozott azonnal megyei elnöki minőségben. Innen buktatta felfelé államtanácsosnak a miniszterelnök.

Ugyan mi szüksége lehet Ludovic Orbánnak egy titkosszolgálati háttérrel rendelkező, magyargyűlölő alakra? Nyilván az, hogy folytassa munkáját. Mert akinek tapasztalata van abban, hogy miként kell a törvényeket átértelmezni azért, hogy a magyarság mindennapi életét megkeserítse, hogy a meglévő jogaival se tudjon élni, hogy kreatív energiáit lekösse, az nem egy idegengyűlölő szemétláda, hanem egy jó hazafi, akinek szolgálatai nélkülözhetetlenek egy „liberális” miniszterelnök számára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások