Felhívás!

Biztos, hogy ez még sport?

Az oroszlánnak sokkal vékonyabb ketrece van az állatkertben, mint amilyet az idegen szurkolóknak csináltak a sepsiszentgyörgyi stadionban (és nem csak). Nem volt elég! Olyan dupla vinklivasakkal megerősített, oldalra kihegesztett vaskeretek, hogy egy kisebb harckocsival nem lehetne áttörni rajta. De nem volt elég! Mert ha tízen–tizenöten felcsimpaszkodnak egy háromméteres kerítés tetejére, és azt percekig rángatják, előbb utóbb engedni fog valamelyik oldala, és onnantól már az övék a „győzelem”. Ismét sikerült letépni, szétverni valamit, tönkretenni, eltaposni, amit más felépített. Buli van!

Ja, hogy közben van egy futballmeccs is? Az kit érdekel? Csak törjünk, zúzzunk, randalírozzunk – abban van az élvezet! Szerezzük meg a másik zászlaját, mert akkor – a hagyomány szerint – fel kell számolni az ellenfél szurkológárdáját.

Megérne egy tanulmányt, hogy miközben több száz ember kap pénzt azért, hogy fenntartsa a rendet, hogyan sétálhatott oda egy Dinamo-drukker a pályának velük pontosan az ellenkező oldalon lévő Székely Légióhoz, téphette le a kerítésre rögzített magyar zászlót, és azzal bő száz métert futhatott a pályán, anélkül hogy elkapják?

A televíziók reakcióján már nem is csodálkozunk: fél délután az ment, hogy egy szentgyörgyi szurkoló futott oda a dinamósokhoz, és magyar zászlóval „provokálta a békés bukarestieket”. Aztán, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy egy Dinamó-ultra az illető, akkor a két hír párhuzamosan futott: egyikben azt mondták, hogy helyi volt, a másikban, hogy bukaresti, csak azért, hogy a zavar lehetőleg fennmaradjon.

Tény, hogy teljes tüzérséggel dolgoznak azon, hogy végre sikerüljön megdönteni azt az elterjedni látszó tételt, miszerint itt civilizált emberek, horribile dictu, normális sportkedvelők élnek.
Ezek után minden esély megvan arra, hogy a Sepsi OSK-ra példás bírságot szabjon ki a szövetség – elvégre éppen mi elégedetlenkedtünk legutóbb, hogy túl enyhék a büntetések.
Most már csak azt a kérdést kellene tisztázni: van még köze ennek a játéknak a sporthoz?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 2., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Heysel satadion, Brüsszel, 1985- 39 halott. Hillsborough, Sheffield, 1989- 96 halott. Bradford, Anglia 1985- 56 halott. Ibrox, Glasgow, Skócia- 66 halott. Lemaradt balkán?

 • User
  Dátum: 2018. május 2., 22:24
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A dinamó szurkoló nem csak átsétált a sok rendfeltartó közt, átvere őket. Ugyebár a kerekes székesek közel ülhetnek a szurkolókhoz, zászlókhoz s a dinamós szurkolónál csoda történt, két lábra állt s uccu neki, szempillantás alatt már át is futott félpályán(ahoz képest hogy még a meccs elején kerekes székben ült elég gyorsan tudott dutni)