Felhívás!

A struccmadár és Európa

Aki figyelemmel kíséri népek harcának zajló tengerét Európában, és abban Románia magánszorgalmi csatározgatásait kinn meg benn, az nem rohamszerűen ismeri föl, hogy hiszen Románia az Európai Unió egyik kedvence! És erre szavamat és a tényeket adom.

Az EU sokat örökölt az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ, alapítva 1945-ben) szándékaiból, a nemzetközi jogigény is közrejátszott a 2. világháború utáni zűrzavarban, hogy országok, népek megtalálnák otthonukat. Az EU a fejcsóválgatások, az ejnye-bejnyék és tehetetlenségek, hunyt szemű engedékenységek terén ugyanvalóst örököse az ENSZ-nek. És ebben – mármint az emberi, nemzeti, nemzetiségi jogok félredobása terén – Románia hű követője és utánzója az EU-nak. Az Unió a népek, nemzetek jogainak védnökeként sunyított sokáig, akár az ENSZ, most a nyakunkra eresztette a „migráncsokat” millió szám, föladva földrészünk és népeink védelme terén előirt kötelezettségeit.

Románia az EU tagja, és nem csodálkozhatunk, ha azzal a tagsággal együtt sutba veti kötelezettségeit a romániai nemzeti kisebbségek paragrafusokba foglalt emberi jogainak védelmében. Hiszen ezt teszi az Unió-nagymama is! A sutba! Minálunk az van szokásban, hogy az ígérgetések, hitegetések nem kerülnek semmibe; és kampánybűze volt s ma is érződik az RMDSZ decemberi „fenyegetőzésének”, román politikát ijesztgető (!) szólamának, hogy majd meglátjuk ám 1918-ban, a gyulafehérvári, százéves ígérgetések betartásának számbavételekor! Ugyan, ugyan!

Az Európai Unió fölrúgta, megtagadta önnön létjogát ezzel az ostromállapottal, amiben leledzik itt minden ország – az unió és Angela Merkel akaratából. Már mindenki fáj, mindenki mást akar, csak az EU tétlen. Illetve öngyilkolásra vetemedik a szemünk előtt, a mi rovásunkra.

Visszatérve Romániára, itt a sorjázó kormányok hidegvérrel rúgják odébb az EU és az ország saját törvényeit. Itt még a fizika törvényei sem érvényesek, ha nem a román nacionalizmust szolgálják.

Homokba dugja fejét a struccmadár. A hiéna így ura a helyzetnek. Egy román újságíró írta le minap, hogy a bukaresti kormánypalotát nyugodtan börtönné lehetne avatni…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.