Felhívás!

A gaz füstje jobban csíp

Mifelénk a gazda leégeti a gazt a saját birtokáról, nem hagyja elvadulni az örökséget. Csípi ugyan a füst néhány szomszédnak a szemét, de ők sem hibátlanok. Lényeg a tisztaság, ami nem odavaló, annak vesznie kell.

Pár hónapja, a Közép-európai Egyetem avagy CEU körüli hőbörgések közepette Guy Verhofstadt belga liberális politikus habzó szájjal vonta kérdőre Orbán Viktort az Európai Parlamentben, hogy az egyetem bezárása után könyveket is fognak égetni? S lám, nem égettek sem Konrádot, sem Márait, sem másmilyen könyvet. Mert mifelénk csak az értéktelen gaznak adnak tüzet. Annak a gaznak, amelynek füstje csípné a Guy Verhofstadthoz hasonlók szemét. Azt a gazt, amelynek a felszínre kerülése miatti félelme felszólalásra bírta, és amelynek gyökerét a hozzá hasonlók ásták el a magyarok örökségében. Azokat a nem odaillő hamisítványokat, amelyek a történelemkönyvekben eltorzítják a magyarság dicső múltját.

Újra kell írni a magyarok történelemkönyvét, reformokat kell bevezetni az oktatásba, hogy az érkező nemzedékek nemzetünk igazi múltjával ismerkedjenek meg. Egyre több lelkiismeretes történész, kutató, tanár és átlagpolgár hajlik a tisztánlátás felé, elutasítják azokat a történelmi igazságtalanságokat, amelyeket belénk akarnak sulykolni a hatalomgyakorlók. Egyre több tárgyi bizonyíték kerül feltárásra az ősi idők porából, amelyek hajdani nagyságunkat igazolják, ugyanakkor ráébreszt a sok száz éves félrevezetésre. De nem a sebeinket kell nyalogatnunk, hanem felül kell emelkednünk a hibáinkon, és tanulni belőlük. Nincs helye az önsajnálatnak!

„Vedd el a nép múltját, és azt teszel vele, amit akarsz!” – szólt a napóleoni tanács. Ellenségeink rátaláltak a gyenge pontunkra, de nekik köszönhetően mi is ráébredtünk azokra. Tehát itt az ideje, hogy az oltalmazó erő visszanyerésével felvértezzük magunkat a hamisságok ellen, és a tévútról időben lelépjünk. Tudjuk, nemzetek tűntek el és születtek újak, de mi, magyarok még mindig itt vagyunk. Úgy vélem, nem hiába.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.