Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Anitáink

Két hét, két világpremier, két történelmi magyar aranyérem. Első téli olimpiai arany, első világbajnoki arany atlétikában. Ha ez az év így folytatódik…

Márton Anita nem az esélytelenek szende visszafogottságával érkezett Birminghambe, a fedett pályás atlétikai világbajnokság színhelyére. Szerénynek szerény ugyan, na de a dobókörben…, ott aztán nincs helye ilyesminek. A magyar atlétanő eddigi pályafutását elemezve, a birminghami vb-arany nem óriási meglepetés, lehetett rá számítani. Sőt, hogyha a sérülések elkerülik, ha jó lesz a formaidőzítés, ha megfelelően akklimatizálódik, két és fél év múlva Tokióban is messzire repülhet az a 4 kilós fémgolyó. Valószínűleg 20 méter fölötti eredmény kell az olimpiai aranyhoz, Anitának 19,87 m az eddigi legjobbja. Amúgy olimpiai bronzérmes (2016), szabadtéri vb-ezüstérmes (2017), fedett pályás vb-ezüst- (2016) és aranyérmes (2018), szabadtéri Európa-bajnokságon bronz- (2014) és ezüst­érmes (2016), kétszeres fedett pályás Eb-aranyérmes (2015, 2017). Szóval nem most szállt le a falvédőről. Amúgy Magyarországnak az atlétikai világbajnokságokon csak 8 érme van: ezüst és bronz szabadtéren, 1 arany, 2 ezüst, 3 bronz fedett pályán. Jöhet Márton Anita szabadtéri vb-aranya? Úgy legyen!

Még egy Anita, a sokak számára ismertebb, népszerűbb Görbicz Anita, a Győri Audi ETO irányítója is remekelt az elmúlt napokban, és pontosan jókor, jó helyen, a CSM Bukarest elleni BL csoportmérkőzésen (28-24). Tíz góljával, zseniális megoldásaival, átadásaival Anita feledtette, hogy most éppen az ellenfél csapatában játszó Cristina Neagut tartják a világ legjobbjának (ami igencsak relatív). Aki pedig a BL-címvédés felé menetelő Audi ETO jelenlegi és nyáron érkező „légiósai” miatt aggódna, figyeljen, mert a győri Bercsényi Miklós Gimnázium leány csapata (benne Audi-játékosokkal) 2016 után másodszor is aranyérmes lett a középiskolai kézilabda-világbajnokságon. Kiváló az utánpótlás a külföldi sztárok árnyékában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük