Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vitatott újítás a teniszben

„Ezek az emberek agybajosak, soha meg sem érintettek egy teniszlabdát. Tönkreteszik a százhúsz éves hagyományt… Ezeket az embereket életfogytig börtönbe kellene zárni” – mondotta háborogva Ion Țiriac, a Román Tenisz-szövetség (FRT) elnöke a Tennis Magazine sportlapnak adott nyilatkozatában. Mi történhetett?

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzetközi Tenisz-szövetség (ITF) közgyűlésének küldöttei 71,43 százalékos arányban megszavazták azt a tervezetet, amelynek értelmében gyökeresen megváltozik az országok férfi teniszválogatottjai számára kiírt Davis-kupa lebonyolítási rendje, rendszere. Idén novembertől egy hét alatt küzd a döntő tornán 18 ország csapata, noha 1900-tól több hétvégén rendezték a kieséses szakaszokat, míg a két döntős maradt. Emellett az egyéni és páros mérkőzések tavalyig öt szettre voltak tervezve (3-0, 3-1 vagy 3-2), idéntől 2-0-ig vagy 2-1-ig tart a csata.

Az újításban nagy szerepe lehet a Kozmos világmárka cégcsoportnak, amely 15 évre szóló, összesen 3 milliárd dolláros szerződést kötött a Davis-kupa „sűrített” döntő tornájának anyagi támogatására, illetve a reklámozás és a tévéközvetítés előjogaira. Az új Davis-kupa egyik reklámarca és nagykövete Gerard Pique, a spanyol labdarúgó válogatott és az FC Barcelona legendás hátvédje, akit rengeteg bírálat ér a szerepvállalása miatt.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük