Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség a kupanyitányon

Vereség a kupanyitányon Sport

Csütörtökön Lengyelországban kezdte meg Európa-kupabeli szereplését a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, a lengyel Energa Torun vendégeként szenvedve vereséget. A zöld-fehérek szombaton 17 órától a Galaci Phoenix otthonában játszanak bajnokit, a női Nemzeti Liga 3. fordulójában.

A sepsiszentgyörgyiekhez a napokban csatlakozott 23 éves amerikai Sydney Wallace hárompontosa indította az összecsapást, amelyre a hazaiak Cain révén rögtön válaszoltak. Sok volt a hiba mindkét oldalon, azonban a nyolc pontot szóró Stoenescu irányításával állta a sarat a Sepsi-SIC, az első negyed végére viszont négypontosra nőtt a toruniak előnye.

A második negyedet a házigazdák kezdték lendületesebben, 6-0-val elléptek, míg a szentgyörgyi próbálkozások nehezen találtak utat a gyűrűbe, a zöld-fehéreket a 45-31-nél beállt holtponton Marshall és Fontaine segítette át, majd Stoenescu szünet előtt esett triplájával próbált tapadni ellenfelére a Sepsi-SIC.

47-39-ről indult a második félidő, váltva estek a kosarak, a harmadik negyed derekára öt pontra megközelítette riválisát a SIC (55-50), ám a hazai együttes rákapcsolt, egy 12-2-es futással lerázta magáról a szentgyörgyieket, és 15 ponttal vezetett a befejező etap előtt (67-52). A zárószakaszban hiába dobta a kosarakat Marshall, nem tudott közelebb kerülni ellenlábasához a szentgyörgyi gárda, 15 pontra kikapott. Energa Torun – Sepsi-SIC 84-69 (22-18, 25-21, 20-13, 17-17). Folytatás szerdán a török Hatay BB ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük