Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Végre győzelem!

Végre győzelem! Sport

Hosszú sikertelenségi szériát tört meg a Sepsi OSK azáltal, hogy – az odavágóhoz hasonlóan – szombaton ismét 1–0-s vereséget mért a bajnoki álmokat dédelgető Krajovára, az élvonalbeli labdarúgó-pontvadászat 18. fordulójában. Safranko már a 8. percben megszerezte a vezetést, ezután csapatunk hatalmas küzdelemben, kapusunk Niczuly Roland óriási védéseivel karöltve kiharcolta a győzelmet a sok helyzetet kialakító oltyánok ellen.

Az előző hét mérkőzésen csupán három pontot szerző Sepsi OSK számára kiemelt fontossággal bír minden egyes pont a folytatásban, ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a piros-fehérek, Leo Grozavu első hivatalos hazai mérkőzésén. Igaz, hogy az első nagy helyzetet a vendégek hagyták ki, Nițu közelről lőtt mellé, majd váratlanul vezetést szerzett az OSK. A 8. percben Ștefan beadásából Safranko köszönt be, kihasználva Ferreira nagy hibáját. Alig tíz perc múlva megduplázhatták volna előnyüket a szentgyörgyiek, viszont Ștefănescu lövését lábbal védte a vendégkapus. Nem lehetett unatkozni, magasabb fokozatra kapcsoltak a felek, egy szabadrúgásnál Carnat is közel állt a gólhoz, míg az oltyánok Cicâldău, Mihăilă és Ivan révén veszélyeztettek.

A végén pattanásig feszültek az idegek, kemény lett a meccs, de meglett az OSK győzelem, a harmadik a szezonban! Leo Grozavu megszerezte első győzelmét Sepsi OSK vezetőedzőjeként.

„Legyőztünk egy olyan csapatot, amely a bajnoki címre hajt. Nagyon örülök, mert a játékosok hozzáállása kezdett ahhoz a szinthez közelíteni, amit a folytatásban is szeretnék látni. Nem szeretnék ígérgetni, viszont annyit mondok, hogy rövid idő alatt olyan csapatunk lesz, amely a pályán képes akár meghalni is. Olyan csapatot szeretnék, amely az elsőtől az utolsó sípszóig harcol, persze megtörténhet, hogy becsúszik egy-egy vereség, vagy éppen döntetlen, viszont a Krajova ellen bebizonyítottuk, képesek vagyunk küzdeni. Voltak olyan pillanatok, amikor szenvedtünk, azonban a legvégén az számít, hogy begyűjtöttük a három pontot, amire nagy szükségünk volt” –értékelt Leo Grozavu a mérkőzés után.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 18. forduló: Sepsi OSK–Krajova 1–0 (1–0).

Sepsiszentgyörgy, MSK Stadion, mintegy 1500 néző. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly – Ștefan, Diakhité, Barisic, Dimitrov – Velev, Vașvari – Ștefănescu, Fülöp (Salli, 75.), Carnat (Gál-Andrezly, 62.) – Safranko (Karanovic, 88.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Krajova: Popescu – Mățel, Bălașa, Ferreira, Bancu – Qaka (Mateiu, 78.), Cicâldău, Ivanov (Roman, 78.) – Nițu (Zakarić, 29.), Ivan, Mihăilă. Vezetőedző: Victor Pițurcă. Gólszerző: Safranko (8.). Sárga lap: Vașvari (50.), Dimitrov (60.), Ștefănescu (70.), Niczuly (90+3.), illetve Qaka (34.), Bălașa (55.), Ivan (55.).

További eredmények: Astra Giurgiu–Medgyesi Gázmetán 1–0, Dinamo–Jászvásári Politehnica 1–0, Chindia–Clinceni 2–5; az FC Voluntari–FCSB mérkőzést a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották. A Hermannstadt–Kolozsvári CFR meccs tegnapi lapzártánk után zárult. A Botoşani–Viitorul párbajt ma 20.30-tól rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük