Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Valóra vált álmok

Valóra vált álmok Sport

Az augusztus 20–22. között az Európai Karate Szövetség (EKF) által a finnországi Tamperében rendezendő karate Európa-bajnokságon két megyeszékhelyi sportoló is Magyarország színeiben versenyez.

Hirdetés
Hirdetés

Vass Hunor, a Sport All SC karatetrénere lapunknak elmondta, a kvalifikációs pontszerzést megnehezítve, országos versenyeket minősítettek kvalifikációs pontszerzőnek: a Tatami Kupát, a WKF Magyar Karate Bajnokságot és a Sámán Kupa kvalifikációs versenyt. Ezeken a legtöbb pontot szerzett versenyzők képviselhetik a nemzetet a kontinensviadalon. „Öröm számunkra, hogy a székelyföldi Sport-All SC két versenyzője az MTK Budapest színeiben szerzett kvótát a kijutásra. Gödri Martis Huba a junior -61 kg-os súlycsoportjában, míg Baló Hunor a junior -76 kg-os kategóriában vált kerettaggá”, újságolta az edző.

Hubának ez lesz a második Eb-szereplése magyar válogatott sportolóként, ugyanis 2019-ben már Dániában az 5. helyen végzett. „Nagyon jó érzés, hogy a sok munka és áldozat meghozta az eredményt, és idén ismét a magyar válogatott tagja lehetek a finnországi Európa-bajnokságon. Az első Eb-n való részvétel életem egyik legmeghatározóbb pillanata volt, és nagyon várom az ideit is!”, nyilatkozta a sportoló.

Hunor egyik álma vált valóra a válogatottság megszerzésével, „Egyik álmom vált valóra azzal, hogy sikerült kvalifikálnom magamat az Eb-re. Már kiskorom óta az volt a vágyam, hogy országomat, jelen helyzetben Magyarországot, képviselhetem egy ilyen nagy rangú versenyen. Bizakodóak vagyunk, célunk a méltó helytállás”, hangsúlyozta.

A fiúk felkészülése elkezdődött, több edzőtáborozáson vesznek majd részt, és a versenyt megelőzően beköltöznek a tatai Olimpiai Központba, ahonnan már a kiutazás következik. „Nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen kis városból két kiváló sportoló eljuthat arra a szintre, hogy egy nemzetet képviseljen. Mindkét klub, a Sport-All SC és az MTK Budapest egyaránt teljes mértékben támogatják a sportolókat, továbbá városunk önkormányzata is segíti őket a siker felé vezető úton”, summázott Vass Hunor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások