Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra versenyeztek a karatékák

Újra versenyeztek a karatékák Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest karateszakosztályának mintegy 23 versenyzője vett részt a magyar fővárosban rendezett 31. Hungarian Tatami Cup nemzetközi karateversenyen. A háromszéki sportolók hosszú kihagyás után vetélkedtek ismét, nem is akárhogyan, hiszen 19 dobogós helyezést szereztek.

Hirdetés
Hirdetés

A megmérettetés egyben kvalifikációs sorozat része is volt, így a karatékák indulási jogot szerezhettek az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra, amelynek a finnországi Tampere ad otthont. A megmérettetésen három nemzet 34 egyesületéből mintegy 360 versenyző tette próbára magát. A háromszéki sportolóknak több mint egy éve nem adatott meg a lehetőség, hogy versenyen bizonyítsanak, azonban a hosszú kihagyás után is derekasan helytálltak a népes mezőnyben.

Az MTK Budapest a verseny legeredményesebb egyesületeként végzett, mintegy 55 dobogós helyezéssel, amelyből 19 a sepsiszentgyörgyi sportolók érdeme. A székelyföldi karatékák 8 első, 4 második és 7 harmadik helyezéssel zárták a viadalt. A korosztályos kvalifikációban induló sepsiszentgyörgyi sportolók közül hétnek sikerült pontot szereznie, ebből ketten vezetik a pontlistát.

„Annak ellenére, hogy több mint egy éve nem mérettek meg a versenyzőink, úgy gondolom, hogy méltó helytállásról tettünk tanúbizonyságot. Egy évig edzőként mondhatni a sötétben tapogatóztam, fejlesztettem valamit, amiről úgy véltem, hogy jó lesz, ellenben visszajelzésre, visszaigazolásra nem volt lehetőség. A jelen eredmény azt mutatja, hogy a megfelelő forma megvan a versenyzőknél, nyilván némi módosítással, javítással kell folytatni a munkát a továbbversenyzés reményében. Következő leszögezett versenye a csapatnak az április végén rendezendő WKF magyar bajnokság, amely szintén kvalifikációs viadalnak számít” – nyilatkozta Vass Hunor edző.

Első helyezés: Gödri-Martis Huba (junior, -61 kg), Halmágyi Márk (junior, -55 kg), Jakab Eszter Abigél (U12, +38 kg), Kányádi Mihály (U10, -27 kg), Sala Bíborka (U10, -28 kg), Siklódi Máté Endre (kadét, +70 kg), Török Panka (U14, -42 kg), Vargha Zselyke (U10, +28 kg); második helyezés: Borbély Eszter (U12, -38 kg), Fazakas Adrienn (U12, -32 kg), Péter-Csiki Csanád (U12, -32 kg), Vitályos Eszter (junior, -53 kg); harmadik helyezés: Baló Hunor (junior, -76 kg), Bernád Vivien (kadét, -47 kg), Csorba Ede (U21 és felnőtt -60 kg), Fejér Milán (U12, -34 kg), Ianculescu Zsófia (kadét, -54 kg), Olosz Gábor (U12, -34 kg).

A Sport-All Sport Club köszöni a szülők bizalmát, hogy ezen időszakban is elengedték gyerekeiket, illetve az Orex, a Simiro, a Comert-Ata, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, a Real Job Solution, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile és a Tóth-Pál Zálogház támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük