Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra pályán a KSE Futsal

Újra pályán a KSE Futsal Sport

Az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság fennállásának legrövidebb téli szünete után a hétvégén folytatódik a pontvadászat. A Dunărea Călărași kiállása miatt csonkává vált mezőnyre még két forduló vár az alapszakaszban, tét a felsőházba kerülés. A jelenleg hatodik KSE Futsal csak egy meccset játszik ezúttal, pénteken a bajnoki babérokra törő Dévával mérkőznek Gazda József tanítványai.

A tornarendszerben zajló bajnokság alapszakaszából már csak két forduló maradt hátra, még semmi sem dőlt el, egyedül a Galaci United első helye tűnik biztosnak. Az, hogy a Csíkszeredai Imperial Wet vagy a Dévai Autobergamo lesz a második, illetve hogy a Futsal Klub Székelyudvarhely vagy a Luceafărul Buzău jut be a felsőházba, csak az utolsó játéknapon derül ki. Az év első futsaltornáját péntektől vasárnapig Székelyudvarhelyen rendezik.

A KSE Futsalra nehéz összecsapás vár, a céhes városiak pénteken 18 órától a végső győzelemre is esélyes Dévai Autobergamóval mérik össze erejüket. Az odavágón szoros meccset vívtak a felek, amely a dévaiak 3–2-es győzelmével zárult, de jobb helyzetkihasználással akár a kézdiek is nyerhettek volna.

„Mindenki tettre kész. Szerdán a csapat átesett a kötelező koronavírus-szűrővizsgálaton, és reménykedem abban, hogy mindenki egészséges, és ott lehet az együttesünk pénteki meccsén. Erős csapattal játszunk, számunkra tét nélküli ez az összecsapás, csak az ő vállukon van nyomás. Azt szeretném, ha egy jó mérkőzést tudnák összehozni, akárcsak az odavágóban, amikor minimális különbséggel, egy góllal veszítettük el a meccset. Az őszi találkozót akár meg is nyerhettük volna, de egy döntetlent mindképp megérdemeltünk volna…” – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József, a KSE Futsal edzője.

A teremlabdarúgó I. liga élmezőnye rendkívül szoros, 12 forduló után 25 ponttal a Galaci United áll az élen, második Déva (23 pont), a harmadik helyen az egy meccsel kevesebbet játszott Csíkszeredai Imperial Wet található (22 pont). A Futsal Klub Székelyudvarhely a negyedik, hátránya 10 pont a dobogó legalsó fokán található csíkiakkal szemben, ötödik a szintén 12 pontos Luceafărul Buzău, majd a 6 pontot gyűjtött KSE Futsal következik, míg a sereghajtó helyet a pontnélküli Kolozsvári Clujana foglalja el.

Hirdetés
Hirdetés

Teremlabdarúgó I. liga, a hétvégi torna programja: pénteken (13. forduló): 16 órától Luceafărul Buzău – Csíkszeredai Imperial Wet (élőben a PROX-n), 18 órától Dévai Autobergamo – KSE Futsal (élőben a szövetség YouTube oldalán), 20 órától Kolozsvári Clujana – FK Székelyudvarhely. Szombaton (14. forduló): 16 órától Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo (PROX), 18 órától FK Székelyudvarhely – Luceafărul Buzău (YouTube), 20 órától Galaci United – Kolozsvári Clujana. Vasárnap két, korábbról elhalasztott mérkőzést pótolnak: 13 órától Kolozsvár – Galac (7. forduló), 16 órától FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet (12. forduló, PROX).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük