Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zárkózik a motoros

Zárkózik a motoros Sport

Remek tempóban fejezte be az idei leghosszabb Dakar-távot a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel (Mani). A világ legnehezebb terepralijának legenda kategóriás versenyzője nagyon jó idővel teljesítette a 337 kilométeres versenytávot: 3 óra 17 perc és 46 másodpercet motorozott, ami fél órával volt gyengébb a szakaszgyőztes spanyol Joan Barreda Bort idejénél.

Ezzel az eredménnyel ismét a leggyorsabb volt a szervizcsapat-kíséret nélküli Malle Moto kategóriában, viszont a vezetést egyelőre nem tudta visszaszerezni. Feljött a harmadik helyre, és már csak 6 perc a hátránya a cseh Roman Krejci mögött, akit szerdán is meg tudott verni.

Hirdetés
Hirdetés

Kedden nagyon sokat veszített Mani egy műszaki hiba miatt, eltört a két benzintartály csatlakozócsöve, ezért menetközben elfogyott az üzemanyag, így meg kellett állnia, amíg kézileg áttöltötte az egyik tartályból a másikba a benzint. A tankolás után pedig spórolós tempóba kellett mennie, hogy ne kelljen ismét elvégezze az időveszteséggel járó műveletet.

Ma tovább zárkózhat motorosunk, bár a Rijád és al-Kaiszuma közötti 456 km hosszú szakaszon semmi jót nem ígérnek a szervezők: maradnak a lágy dűnék, de a tempót tovább lassíthatja az a köves terep, ahol a kapkodó versenyző hamar laposra verheti kereke abroncsait.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük