Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb magyargyalázás

Újabb magyargyalázás Sport

Az FCSB – Dinamo (6–0) labdarúgó-mérkőzésen a vendégcsapat szurkolói törzsgárdája (PCH) többször is ütemesen kiáltozta a „hagyományossá” váló magyarellenes rigmusokat.

Hirdetés
Hirdetés

Többször is felcsendült a „kifelé, kifelé a magyarokkal az országból!” („afară, afară, cu ungurii din ţară!”), miután Kovács István partiumi játékvezető 11-est ítélt az FCSB javára, és egy dinamós játékost kiállított durvaság címén. A szurkolók (és sok internetes kommentelő) szerint jogtalan volt a büntető és Steliano Filip kiállítása. Az ismert rigmusok nyilván a játékvezető magyar nemzetiségére céloztak.

Több sajtóorgánum is rámutat, a Dinamo Bukarestre ismét büntetés várhat. A gsp.ro hírportál emlékeztet, a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi szabályzatának 54-es cikkelye alapján az idegengyűlölő, becsmérlő, diszkriminatív jellegű (stb.) feliratok vagy bekiabálások miatt 5000 lejtől 70.000 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható az a klub, amelynek szurkolói az említett cselekményeket nyilvánosan (ez esetben stadion lelátóin) elkövették. A visszaesőknél a bírság összege mindig arányosan növekszik, majd ráadásként az érintett csapat egy otthoni mérkőzését nézők nélkül köteles játszani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 14., 7:04
    ÉRTÉKELÉS: 10

    5000 lej ,akar a 70.000 lei is keves egy klubb számára ,de vegul is miert a klubb bűnhődjon a sok barom állat miatt. A jelenlegi technika mar alkalmas egyénileg fel ismerni a rendbontokat .
    Egyeninileg kellene oket büntetni .