Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Túlélte a csoportkört a SIC

Túlélte a csoportkört a SIC Sport

Óriásit hajrázva bravúros győzelmet aratott csütörtökön a szurkolói által szárnyakra kapó Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely az Európa-kupa csoportkörének utolsó felvonásában 64–57 arányban legyűrte a szlovák Pieštanské Čajkyt a Sepsi Arénában, ezáltal másodikként továbblépett a D-csoportból. Tegnap este már Szatmárnémetiben játszottak bajnokit a lányok, ahol ismét taroltak és hibátlanul tartották eddigi mérlegüket.

Kiválóan kezdte a Pöstyén elleni mérkőzést a Sepsi-SIC, sorozatban 11 pontot dobott, miközben szlovák ellenfelük csak öt perc elteltével talált gyűrűbe. A folytatásban is a szentgyörgyiek akarata érvényesült, a vendégek többnyire szaladtak az eredmény után. Annemarie Gödri-Părău betöréseire nem volt ellenszere a szlovák kosárlabdázóknak, akárcsak Tyaunna Marshall és Adrienne Webb hárompontosaira, így megnyugtató 12 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre (35–23). Szünet után akadozott a szentgyörgyiek játéka, a harmadik negyedben a Mikes-csapat mindössze 9 pontot szerzett, a szervezetten védekező vendégeknek köszönhetően.

A végjátékban a szlovákok átmenetileg átvették a vezetést (44–49), de a szurkolók által buzdított zöld-fehérek nem fújtak takarodót, Marshall két büntetődobása megtörte a hosszan tartó kosárcsendet, majd ugyanő a hárompontos vonal mögül is betalált. A folytatásban Webb is értékesített egy nagyon fontos triplát, majd Nathalie Fontaine kétszer is könnyű pontokat szerzett, amire a szlovákok már nem tudtak válaszolni, 64–57-re (15–10, 20–13, 9–14, 20–20) megérdemelten nyert a Sepsi-SIC.

A két győzelmet és négy vereséget összegző Sepsi-SIC a török Hatay mögött másodikként zárt a D-csoportban, a folytatásban az A-csoportban második görög Olympiakosz csapatával mérkőzik meg oda-vissza alapon a legjobb tizenhat közé jutásért. Az első mérkőzést december 14-én itthon vívja csapatunk, a visszavágó december 21-én Görögországban esedékes.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk az Európa-kupa második szakaszába. Gratulálok a játékosaimnak, mert harcoltak az utolsó pillanatig, és azt gondolom megérdemeltük ezt a győzelmet, továbbjutást. Az Európa-kupában három vereséggel kezdtünk, de koncentráltunk és mérkőzéseket tudtunk nyerni. A szurkolóink nélkül nem tudom mi történt volna az utolsó percekben. Úgy gondolom, ezúttal is a hatodik játékosunk voltak, nagyon sokat segítettek. Büszke vagyok azokra az emberekre, akik kilátogattak a mérkőzésre” – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.

Nem sokat pihenhetett a bajnoki címvédő együttes, ugyanis vasárnap, a Nemzeti Liga 8. fordulójában már Szatmárnémetiben vendégeskedtek. Mindkét együttes hibátlan volt az összecsapás előtt, így igazi csemegének ígérkezett a találkozó a csonka bajnoki mezőnyben. A hazaiak vezető találatára a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Gödri-Părău válaszolt, ezt követően pedig Webb és Neagu is megvillant és 20-15-re hozta a negyedet a Sepsi-SIC. A második negyedben próbált felzárkózni a hazai gárda, de Webb nem hagyta, nagyszünetre már kilencpontos volt a szentgyörgyiek előnye (31-40).

A harmadik negyed derekán a Szentgyörgyön is megforduló Harrison triplájával Szatmárnémeti 41-42-re megközelítette a mieinket, ám magukra találtak a zöld-fehérek és úgy rákapcsoltak, hogy innen már nem volt visszaút, a Sepsi-SIC zsinórban 11. alkalommal győzte le ellenlábasát. Végeredmény: 59-78 (15-20, 16-20, 16-16, 12-22). Fontaine 22, Webb és Gödri-Părău 19-19 ponttal járult hozzá a hetedik bajnoki diadalhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük