Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbblépett a KSE

Továbblépett a KSE Sport

A 2022–2023. évi labdarúgó Román-kupa első fordulójában a Kézdivásárhelyi SE a gól nélküli rendes játékidőt követően a hosszabbításban szerezte meg a győzelmet és egyben a továbbjutást jelentő találatot a Brassói Kids Tâmpa vendégeként, az ICIM Stadionban. A KSE készülhet a sorozat augusztus 31-ei második körére, amelyben a most továbbjutott 38 együttes mellé további 19 harmad- és egy másodosztályú klub csatlakozik.

Hirdetés
Hirdetés

Érvényesült a papírforma a brassói találkozón, bár a csapatok játékán érződött a szezon eleji forma. A KSE az első negyedórában megilletődötten játszott, aztán fokozatosan magához ragadta a kezdeményezést, sőt, a 17. percben a vezetést is megszerezhette volna, azonban Pakucs Norbert közelről mellé fejelt. Félóra elteltével a hazai együttesnek is volt helyzete, Rareș Sburlea szöglet utáni fejesét Gabriel Bunduc bravúrral védte. Szünet előtt a kézdivásárhelyi gárda ismét közel állt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, viszont Albu Attila lövése a bal kapufáról vágódott vissza.

A második félidőben többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, mindkét oldalon sokat hibáztak. Sánta Tamás kétszer is veszélyeztetett, azonban a brassói kapus mindkét lövését hatástalanította. A hajrában a Kids Tâmpa eldönthette volna a mérkőzést, ám Marian Kerekeș pontatlanul fejelt, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a házigazdák részéről Kerekes senkitől sem zavartatva kapu mellé gurított, míg a kézdiektől Tankó Zsolt kapáslövését Vlad Căldare hárította. A 107. percben Iulian Nechita piros lapot kapott, miután szabálytalankodott Gajdó Tamás ellen, akinek felszakadt a szemöldöke, és nem tudta folytatni a játékot. A fáradtság mindkét együttesen érezhető volt, de a Kézdivásárhelyi SE minden erejét összegyűjtve a 119. percben megszerezte a győztes gólt, Pakucs beadásából Szőcs László bólintott a hálóba (0–1).

„Több helyzetünk volt, azonban csak a hosszabbítás végén sikerült gólt szereznünk. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, már az első félidőben eldönthettük volna a találkozó sorsát. A brassóiaknak is voltak lehetőségeik, ám hozzánk hasonlóan nem éltek ezekkel. Megérdemelt győzelmet arattunk, az utolsó pillanatig hittünk a továbbjutásban. Örülünk az idény első sikerének, hamarosan pedig kiderül, hogy augusztus 31-én kivel játszunk” – mondta Gazda József.

Román Kupa, 1. forduló: Brassói Kids Tâmpa–Kézdivásárhelyi SE 0–0 – hosszabbítás után: 0–1.

A továbbjutást 1000 euróval díjazza a román szövetség (FRF), a második fordulóban viszont már nehezebb ellenfél következhet. A mostani 38 továbbjutó mellé csatlakozik az előző 3. ligás idény 19 erősebb csapata, illetve egy 2. ligás alakulat is kiegészíti a mezőnyt. 58 csapat játszik majd a második fordulóban, augusztus 31-én. A jutalom mértéke fordulónként nő. Az a csapat, amely továbbjut a második fordulóból, plusz 2000 euró jutalomban részesült. Összesen 1,2 millió eurót oszt majd ki a FRF ebben a kupaidényben. A legnagyobb összeg a végső sikerért jár, 240 ezer euróval jutalmazza a szövetség a kupagyőzelmet. De a díj végső összege nagyobb lesz, hiszen a jutalom mértéke fordulónként összeadódik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük