Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyesek döntöttek a győztes kilétéről

Tizenegyesek döntöttek a győztes kilétéről Sport

A bajnoki ezüstérmes Papolci FC és a kupát birtokló Gelence izgalmas összecsapást vívott a labdarúgó Román-kupa megyei döntőjében. A rendes játékidő lejártával döntetlenre álltak a csapatok, a hosszabbításban nem esett újabb gól, így tizenegyesrúgások döntöttek a trófea sorsáról. A legvégén a kupaspecialista címet igencsak kiérdemlő Papolc örülhetett (6–4), miután az utóbbi öt évben negyedszer lett kupagyőztes.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán késő délután zsinórban harmadik alkalommal vívta a megyei kupadöntőt Papolc és Gelence, ezúttal az árkosi futballpálya szolgált helyszínül. A Papolci FC már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, ellenfele csak a szerencsének köszönhette, hogy nem került hátrányba. Az első negyedórában Alexandru Dârstariu kétszer is előnyhöz juttathatta volna csapatát, mindkét helyzet hasonlóan alakult: Marius Popa indítását a baloldalon megiramodó Andrei Cărunțu kapta, majd a védőket átverve bepasszolt a középen érkező Dârstariu irányába, aki a befejezést mindkétszer elhibázta. A folytatásban is a papolciak veszélyeztettek többet, azonban mégis a gelencei együttes szerzett vezetést, a 25. percben egy védelmi hibát kihasználva Costinel Mitruță volt eredményes (0–1).

A kapott gól megzavarta a papolci csapatot, ezt követően többnyire a mezőnyben folyt a küzdelem, egészen a 35. percig, amikor Marius Florescu játékvezető szerint Kristóf Norbert szabálytalankodott a tizenhatos területére betörő Cărunțu ellen, és büntetőrúgást ítélt, amit Alexandru Baciu könnyedén értékesített (1–1). A hajrá még tartogatott néhány helyzetet, viszont Ionuț Gătej és Adrian Rusandu hálóőr is bravúrosan védett.

A szünet után jól zártak a védelmek, mindkét csapat többnyire távoli lövésekkel próbálkozott. A 68. percben emberhátrányba került a címvédő, ugyanis Gătej heves tiltakozása következtében begyűjtötte második sárga lapját, így idő előtt elhagyta a pályát. A hátralévő időben mindkét csapat derekasan próbálkozott, viszont a lehetőségek kimaradtak, előbb Mitruță, majd Pap Zsombor is jó helyzetből fejelt fölé, a másik oldalon pedig Mihai Arinean és Claudiu Tudorie volt pontatlan, így következhetett a hosszabbítás.

A 30 perces ráadásban mindkét együttes többnyire a védekezésre koncentrált, így tizenegyespárbaj döntött a győztesről. A papolci csapatból Arinean, Adrian Roșca, Adrian Pânzaru, Baciu és Tudorie sem hibázott, a másik oldalon viszont Mitruță tizenegyese után Pap lövése a bal kapufáról pattant vissza, így mondhatni Marius Dascălu és Nicolae Marincea hiába értékesítette a büntetőt.

Megyei Román Kupa, döntő: FC Papolc–Gelence 1–1 (1–1, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel: 6–4.

Árkos, mintegy 200 néző. Vezette: Marius Florescu. Papolc: Rusandu – Baciu, David, Tudorie, Roșca, Dovleag, Cărunțu, Popa (Arinean, 82.), Pânzaru, Neagu (Bandi, 71.), Dârstariu. Edző: Kelemen Gyula Attila. Gelence: Gătej – Marincea, Stana, Kristóf (Pap, 35.), Tamás, Vulcan, Földi (Barti, 70.), Kovásznai, Gerotă, Mitruță, Dascălu. Edző: Pap Zsombor. Gólszerzők: Baciu (35. – tizenegyesből), illetve Mitruță (25.). Sárga lap: Pânzaru (66.), Dovleag (74.), Dârstariu (92.), illetve Stana (36.), Gătej (45., 68.), Kovásznai (105.), Gerotă (106.), Tamás (110.), Nechită (120.). Kiállítva: Gătej (68.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük