Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Telepítik az új műjégpályát

Telepítik az új műjégpályát Sport

Tavaly ősszel indult be „teljes gőzzel” a Sepsi Aréna, a város csíkszeredai bejáratánál felépített új multifunkcionális sportcsarnok, az elmúlt hónapokban több kulturális, egyházi és sportrendezvényt szerveztek már ott. Időközben elkezdték az új sátortetős műjégpálya építését is az aréna szomszédságában.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, ha csak a „Bevezetés a sportba” című programról beszélünk, akkor is már közel húszezer látogatót jegyeztek, lévén, hogy hetente átlagosan közel 1800 nagycsoportos óvodás, valamint előkészítős és első osztályos diák fordult meg az arénában.

A Magyar Állami Operaház két előadásán összesen mintegy 5500 résztvevő volt, a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat mérkőzésein átlagosan 1500 nézőt jegyeztek, a legtöbben, közel 2700-an, a görögországi Olympiakosz Pireusz elleni találkozón voltak, számolt be a polgármester. Aláhúzta, pontos számokat azért nem tud mondani, mert a gyerekek ingyen vehetnek részt a mérkőzéseken. „Az, hogy a Sepsi Aréna mit fog jelenteni az önkormányzatnak anyagilag, nyilván egy év működés után tudjuk pontosan elmondani, de úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy egy egészséges életmód alakuljon ki a fiatalok körében, és nemcsak”, nyomatékosította Antal Árpád.

Mint ismeretes, a sportcsarnok nagytermében kosárlabda-, kézilabda- és teremfutball-mérkőzéseket lehet tartani, illetve jégpályává is átalakíthatják. Az épület bal oldalán focipályákat szeretnének létesíteni, de a környékén egy mobil jégpálya telepítését is elkezdték. „Épül az új sátortetős műjégpálya a Sepsi Arénánál. Februárban már ezen is lehet majd korcsolyázni”, számolt be a városvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük