Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tapasztalatot szereztek

Tapasztalatot szereztek Sport

Péntektől vasárnapig a Buzăui Iskolás Sportklub szervezésében került sor az ifjúsági I-es és II-es asztalitenisz Román-kupára, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK is képviseltette magát. A háromszéki pingpongozók legjobb eredménye a céhes városbeli Canea-Kocsis András nevéhez fűződik, aki a kisebbik korosztályban a legjobb nyolc közé küzdötte be magát.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hét sportolóját nevezte a bo-dzavásári megmérettetésre, közülük öten az ifjúsági II-es korcsoportban voltak érdekeltek. Kovács Kristóf nem jutott ki selejtezőcsoportjából, míg Andrei Miroiu, Sebastian Pribeagu és Farkas Yvette feljutott a harminckettes főtáblára. Innen csak Farkas jutott tovább, akit a tizenhat között Lorena Dumitru győzött le 3–1-re. Canea-Kocsis András kiemeltként nem vett részt a selejtezőben, a kieséses szakaszban két kört is talpon maradt, ám a negyeddöntőbe jutásért kiírt párharcát 3–0-ra veszítette el a későbbi bronzérmes Luca Opreával szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Az ifjúsági I-es korosztályban a céhes városi csapat kiegészült Ionuț Chelmușsal és Oláh Krisztával: előbbi megnyerte selejtezőcsoportját, ám a 32-es főtáblán kikapott és kiesett, utóbbi viszont nem jutott tovább. Kovács Kristóf egy győzelemmel és egy vereséggel abszolválta csoportját, majd megnyerte pótselejtezőjét is, ám vereséget szenvedett az első főtáblás meccsén. Miroiu 1/1-es győzelmi mutatóval zárta négyesét, de nem jutott túl a pótselejtezőjén, amit 3–1-re veszített Nagy Mihállyal szemben. Chelmuș, Canea-Kocsis és Pribeagu az első pozícióból kvalifikálták magukat a legjobb 32 közé, ahol mindannyian vereséget szenvedtek.

A megyeszékhelyi Sepsi ISK-tól az ifi I-esek között csak az újoncnak számító Bokor Zoltán állt asztalhoz, ám két vereséggel nem jutott ki csoportjából. Az ifjúsági II-es korcsoportban Lukács Balázs egy győzelemmel és egy vereséggel zárta csoportját, majd a főtáblás selejtezőjét 3–0-ra veszítette el Rareș Calea ellen. A többiek – Jakabos Andor, Kóródi Krisztián, Boér Anita, Dénes Anna, Raluca Isar és Tóth Vivien – keményen küzdöttek, de sajnos nem jutottak túl csoportjukon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük