Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tandia izmos gólja sokat ért

Tandia izmos gólja sokat ért Sport

Közel három hónapos (egészen pontosan tizenegy hetes) hazai nyeretlenségi szériát szakított meg a Sepsi OSK azáltal, hogy szombaton délután Tandia szépségdíjas góljával 1–0-s sikert aratott a vendég Astra Giurgiu felett, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. Fontos győzelmének köszönhetően Szentgyörgy feljött a tabella hatodik, felsőházi rájátszást érő helyére.

A csapatok nem kényeztették el helyzetekkel a stadion lelátóin helyet foglaló több mint kétezer szurkolót, inkább a védekezésre koncentráltak a felek, és jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. Ennek oka talán a találkozó tétjében keresendő, mivel előtte egyforma pontszámmal bírt a két alakulat, az Astra csupán jó gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a hetedik OSK-t. A házigazda szentgyörgyiek próbálkoztak többet, de kapura igazán veszélyes megmozdulásuk nem volt.

A második félidőben is folytatódott a tapogatózó játék, egészen az 57. percig, amikor Gabriel Vaşvari 30 méterről eleresztett erőteljes, földön megpattanó lövését a vendégkapus remek reflexszel szögletre hárította. Távoli lövésekkel próbálkoztak a házigazdák, a 78. percben pedig meg is lett ennek a termése, Tandia 20 méterről ráküldött izmos lövése a bal felsőben landolt, 1–0-ra vezetett az OSK, a francia-mali labdarúgó idénybeli hetedik találatát ünnepelhette. A végjáték tartogatott némi izgalmat, de Fejér Csongor Béla kiválóan útját állta Belu-Iordache és Mihai Butean próbálkozásainak, míg a másik oldalon Tandia szalasztott el újabb remek lehetőséget, így maradt az 1–0.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK fennállása során először nyert az Astra Giurgiu ellen tétmeccsen, és ami lényegesebb, augusztus 31. után újra hazai győzelemnek örülhetett Sepsiszentgyörgy, akkor szintén egy góllal nyert az OSK a Dunărea Călărași ellenében.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 16. forduló: Sepsi OSK–Astra Giurgiu 1–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, MSK Stadion. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). Sepsi OSK: Fejér – Ștefan, Jovanović, Viera, Rus – Velev, Karnyicki (Simonovski, 46.) – Drăghici (Hamed, 36.; Mensah, 77.), Vașvari, Nouvier – Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Astra: Lazăr – Belu-Iordache, Cestor, Bejan, Radunović – V. Gheorghe (Butean, 73.), Mrzljak, Biceanu – Begue (Llullaku, 59.), Alibec, Roșu (Moise, 83.). Vezetőedző: Constantin Enache. Gólszerző: Tandia (78.). Sárga lap: Drăghici (24.), Vașvari (69.), Jovanović (90+1.), illetve Belu-Iordache (71.), Radunović (87.).

„Örülök a három pontnak, de még tíz mérkőzésünk hátra van alapszakaszból, továbbra is szerények, koncentráltak és szorgalmasak kell legyünk. Biztos vagyok benne, hogy, ha így lesz, reménykedhetünk az előző idénybelinél jobb eredménynél. Nem volt könnyű mérkőzés, nem volt látványos sem, viszont nagyon fontos, hogy sikerült érvényesítenünk az akaratunkat, ez a játékosok érdeme” – nyilatkozta a mérkőzés után Eugen Neagoe vezetőedző.

A mérkőzés kapcsán a román sportsajtó a levitézlett Astra futballista, a csatár létére mindössze egy bajnoki góllal rendelkező Dennis Alibec megnyilvánulásától volt hangos, aki meglátván a vendégöltözőt azt kérdezte „Mi a helyzet ezzel a barakkal?”. Egy konténer típusú öltözőről van szó, ugyanilyen konténerekből áll a stadion hivatalos tribünje is. „Bár kívülről nem kelti egy modern öltöző hatását, belülről teljesen olyan, mint a megszokott öltözők, minden felszereléssel rendelkezik, amely egy élvonalbeli csapatnak szükséges. Abszolút kiemelendő és dicséretre méltó a Sepsi OSK Klub minden erőfeszítése, hogy egy olyan stadionban, amelyik nem a klubé, megfelelő körülményeket biztosít a nemzeti liga mérkőzéseinek lejátszásához. Ez a helyzet is azt bizonyítja, ha a városi stadion önkormányzati kezelésbe kerül, az mind a helyi labdarúgóélet, mind a sportolni vágyó városlakók érdekeit és hasznát szolgálná, de a város imázsa szempontjából is fontos lenne” – foglalt állást hivatalosan Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük