Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táncos-sikerek a fővárosban

Táncos-sikerek a fővárosban Sport

A sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a Love To Dance egyesület 38 táncosa összesen 12 produkcióval bizonyított szombaton, a bukaresti Dance Star kvalifikációs versenyen. A szintén sepsiszentgyörgyi Sport-All egyesület Z Dance táncszakosztálya ezúttal 15 versenyzőt indított, akik teljesítményüknek köszönhetően kiérdemelték a horvátországi világbajnokságon való szereplés jogát.

„Ötödik éve, hogy részt veszünk ezen a versenyen, ezúttal is boldogan tértünk haza újabb sikereket tudva magunkénak. Az első helyezés mellett a legnagyobb büszkeségünk, hogy az eddigi legmagasabb pontszámokat értük: a Double Shot 94 pontot, a Red Demption 92 pontot összegzett, jóval meghaladva az A ligás 85 pontos határértéket” – tudósította lapunknak Vass-Vitus Kinga, a Z Dance szíve-lelke.

Az MTV Commercial kategóriában induló Z Dance csapatok eredményei: Double Shot (Carlan Andreea, Székely Adrienn) 1. hely, A liga; Juicy Wiggles (Simon Johanna) 4. hely, B liga; Red Demption (Cojocaru Kriszta Adrienn, Brandabura Ingrid, Stinghe Szófia, Simon Johanna, Pataki Adrienn, Policsek Hanna, Székely Anett, Krizbai Zsanett, Krizbai Adrienn, Magyari Anett, Vajda Bíborka, Kaláka Kriszta, Policsek Orsolya és Carlan Andreea) 1. hely, A liga.

Urban Dance kategória: Dolls Revolution (Cojocaru Kriszta Adrienn, Brandabura Ingrid, Stinghe Szófia, Simon Johanna, Policsek Orsolya, Pataki Adrienn, Policsek Hanna) 7. hely, B liga. Sándor Lilla és Vass-Vitus Kinga oktatók köszönik a szülőknek a bizalmat és a támogatást, és gratulálnak a lányoknak!

„Két hét intenzív felkészülés után indultunk a Dance Star kvalifikációs versenyre, ahová már több éve járunk. A 38 gyermekből 20-an betegen edzettek, és úgy is versenyeztek, de nagyon keményen dolgoztak, büszke vagyok rájuk. 12 produkciónkból tíz kvalifikálódott a világbajnokságra (8 a B ligában, és 2 az A ligában). Mégis csalódottak vagyunk, mivel a zsűri számunkra érthetetlen módon pontozott, gyenge helyezéseket kaptunk olyan produkciókra, amelyekkel nagyobb versenyeken nyertünk. De ez ösztönzőleg hat ránk, még keményebben fogunk dolgozni, hogy többé ilyen ne történjen” – értékelt Molnár Enikő, a Gyermekek Palotája és a Love To Dance egyesület oktatója, megköszönve a gyerekeknek a sok munkát, a szülőknek a szurkolást, Imreh Ildikónak a segítséget, Bartók Ildikónak a gyönyörű ruhákat, Kerekes Jenő igazgató úrnak a támogatást.

A szólóban versenyző Cernescu Denisa Urban Junior kategóriában nyert, a verseny legmagasabb pontszámát érve el, amellyel jelölték a világbajnokság gálaestjére. További eredmények: második helyezettek, B liga: Dancing Dolls csoport (Two Minutes from Egypt produkció), One Beat (The Great Gatsby) és Sándor Mátyás (szóló), illetve A liga: Konnáth Barbara (szóló). 4. hely, B liga: Fancy Limits (Vampire Diaries) és Adults (Black Fire); 5. hely, B liga: Mega Crew (One Time); 6. hely, B. liga: Zsigmond Zsanett (szóló) és Varsity (Push That); 13. hely: Iancu Henrietta (szóló). Két produkciójukat az Urbanből áthelyeztek az MTV Commercial kategóriába, így nem kaptak helyezést, csak pontszámot, azonban mindkettő kvalifikálódott a vb-re: a Cernescu, Turturica, Zsigmond trió a B ligában és Cernescu szólóban az A ligában.

A Gyermekek Palotája és a Love To Dance egyesület versenyzői: Alexandrescu Andreea-Victoria, Anton Ioana, Bartha Csilla, Barabási Janka, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Berecz Andreea, Bernad Andreea, Bezsnei Abigél, Cernescu Denisa-Maria, Coman Emilia, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Kozmin, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Izabella, Imreh Diána-Andrea, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea, Pandele Mara-Ioana, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Todor Maia, Toma Ştefania-Alexia, Urdă Mălina, Vass Barbara- Nikolett, Vlăsceanu Andrea-Renáta, Zsigmond Zsanett. Oktató: Molnár Enikő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük