Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szurkolókat a lelátókra!

Szurkolókat a lelátókra! Sport

Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter múlt heti látogatásakor többek között arra a sarkalatos kérdésre is kitért, mikor térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra. Sajnos, nem tudott semmi biztatót mondani.

Novák Károly Eduárd elmondta, a sportminisztérium képviselője nincs benne a járványügyi intézkedéseket meghozó Országos Vészhelyzeti Bizottságban (CNSU), holott lennének javaslataik. Az egészségügyi minisztériummal már másképp tudnak tárgyalni, de minden indítvány átfutási ideje több hónap. Így sikerült kiharcolni, hogy a sportolókat ne kötelezzék kéthetenként a PCR-tesztek elvégzésére, hanem az antigén-teszt is legyen elegendő. (Ennek ellenére például a Sepsi OSK csapatnál maradnak az előbbi tesztnél, mert az antigén-teszt, bár olcsóbb, hetente ismétlendő és még a laborvizsgálatot is meg kell fizetni – magyarázta lapunknak Diószegi László klubelnök).

Hirdetés
Hirdetés

Mivel az egészségügyi minisztérium vezetősége a külföldi példákból inspirálódik, a lazítás attól függ, miként alakul a helyzet külföldön. Mérföldkő lehet az UEFA által a júniusi Európa-bajnokságra kidolgozott protokoll: eszerint szigorú feltételekkel, de akár 100%-osan is megtölthetők a lelátók. Ha ez működik, onnan tovább is lehet lépni – vélekedett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük