Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyi prológgal indul

Szentgyörgyi prológgal indul Sport

A 14. kiírásához érkezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek megszervezése nagy kihívásnak bizonyult a koronavírus okozta világjárvány következtében, ezért a szervezők több óvintézkedést is foganatosítottak. A körverseny az előző évekhez hasonlóan idén is Sepsiszentgyörgyön rajtol, az egyéni időfutam a megyeszékhely utcáin, a verseny első szakasza pedig Háromszéken zajlik sepsiszentgyörgyi starttal és végcéllal.

Nehézséget okozott a szervezőknek, hogy az előre benevezett csapatok folyamatosan léptek vissza a versenytől a Romániát övező szigorítások miatt. Míg egy héttel ezelőtt 22 csapat volt a biztos listán, addig ez a szám a verseny előtt két nappal 16-ra csökkent. Jelen állás szerint hét kontinentális csapat, hat klubcsapat és három válogatott fog rajthoz állni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárban 2.2-es besorolással bíró versenyen.

Hirdetés
Hirdetés

A mezőny ma a Sepsiszentgyörgy utcáin zajló 5,3 km-s prológgal indít, majd csütörtökön következik a hagyományos háromszéki Kastély-etap, amelynek útvonala ezúttal nem hagyja el Kovászna megyét. A sepsiszentgyörgyi Szabadság téren, a Tamási Áron Színház előtt felállított színpadon ma 17 órától kezdődik a verseny hivatalos megnyitó ünnepsége, ennek keretében ismerhetjük majd meg azon csapatok tagjait, akik elsőként a 18 órától rajtoló prológon tekernek majd.

A sepsiszentgyörgyiek a prológ ideje alatt, 17 óra és 19.30 között teljes útlezárásra számíthatnak a következő útvonalon: Kossuth Lajos – Váradi József – Gábor Áron – Vasile Goldiș – Stadion – Kórház – Szabadság tér – 1918. december 1. – Grigore Bălan – Templom – Kőrösi Csoma Sándor utcák.

A körverseny a második nap a Kastély-etappal folytatódik. A tavalyi évhez képest az idén a szakasz nem érinti Hargita megyét, hiszen a mezőny a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Bálványos – Mikóújfalu – Barót – Bölön – Sepsiszentgyörgy útvonalon fog haladni. A 11 órakor rajtoló, 175,62 km hosszú etap befutójára 15 óra körül kerül sor, ezt követően tartják a díjkiosztó ünnepséget is a Szabadság téren. Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra lehet számítani a szakasz során.

Péntekre a mezőny Csíkszeredába helyezi át székhelyét, csíkszeredai indulással és érkezéssel kerül sor ugyanis a Király-etapra. A 198,44 km-es szakasz öt hegymenetet és három sprintet tartogat. Igazi kihívás lesz a sportolók számára a Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Borzont – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Csíkszereda szakasz. A szombati zárónapon két félszakaszt rendeznek. Előbb szombat délelőtt az egyéni időfutamra kerül sor, majd délután következik a Felcsíkot és Alcsíkot összefogó III. B félszakasz, amely Csíkszereda utcáin fejeződik be.

A résztvevő csapatok: kontinentális csapatok: Team Novak (Románia), Goitti Victoria – Savini Due Team (Románia), Mazowsze-Serce Polski (Lengyelország), LKT-Team-Brandenburg (Németország), Vino-Astana Motors (Kazahsztán), Dukla Banska Bystrica (Szlovákia), CCC Developement Team (Lengyelország). Klubcsapatok: UVT-Devron West Cycling Team (Románia), CS Steaua Bukarest (Románia), Delio Gallina Colosio Eurofeed (Olaszország), Drag RT Cycling Team (Bulgária), Levski-Doltcini RT (Bulgária), Epronex-BSS Oil (Magyarország). Válogatottak: Románia válogatottja, Szerbia válogatottja és Szlovákia válogatottja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük