Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

Folytatódik a rájátszás az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a playoutban hazai döntetlennel (1–1) debütáló Sepsi OSK vasárnap 17 óra 30 perctől a Chindia Târgovişte vendégeként kísérli megszerezni első győzelmét a pontvadászat ezen szakaszában. A ploieşti-i Ilie Oană Stadion remélhetően újra szerencsét hoz a piros-fehér mezeseknek, ugyanis szerdán épp ott harcolták ki a történelmi továbbjutást a Román-kupa elődöntőjébe. Az alapszakaszban az idegenbeli gól nélküli döntetlen után a Sepsi OSK hazai környezetben 3–1-re gyűrte le vasárnapi ellenlábasát.

Playout, 2. forduló: szombaton 14.30-tól Academica Clinceni – Viitorul, 21 órától Jászvásári Poli – Dinamo; vasárnap 17.30-tól Chindia – Sepsi OSK; hétfőn 18 órától Voluntari – Hermannstadt.

Playoff, 2. forduló: ma 20.30-tól Astra – Botoşani; vasárnap 20.30-tól FCSB – Krajovai U; hétfőn 20.30-tól Medgyesi Gázmetán – Kolozsvári CFR.

 

Labdarúgás, III. liga

Elmarad a mérkőzés

A Galaci Dunarea visszalépése miatt elmarad a KSE szombaton 15 órára tervezett hazai bajnoki mérkőzése. A kézdivásárhelyiek játék nélkül jutnak a három ponthoz, zöld asztalnál 3-0-ra nyerik a mérkőzést.

 

Kosárlabda

A hétközi fordulóban, Aradon aratott tizenöt pontos (85–70) győzelmével a Sepsi–SIC bebiztosította első helyét a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjában, így a vasárnapi, utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan első kiemeltként vághat neki a rájátszásnak. A középszakasz utolsó játéknapján, vasárnap 18 óra 30 perctől a Mikes-csapat a második helyezett Szatmárnémeti VSK együttesét fogadja a Sepsi Arénában, a legutóbbi két döntős összecsapása azonban csak presztízscsatának számít, mivel bármilyen eredmény születik, a rangsoron nem változtat, sem a sepsiszentgyörgyiek, sem a szatmáriak nem kell pályára lépjenek a negyeddöntőben.

A szerdán Marosvásárhelyen brillírozó KSE (69–42) is közel került az alsóházi csoport megnyeréséhez, de még egy utolsó próbatétel vár Farkas Alpár tanítványaira, vasárnap 18 órától a Konstancai Phoenix látogat a Kicsid Gábor Sportcsarnokba. Kiélezett párbajra van kilátás, annál is inkább, mivel az odavágót a tengerpartiak nyerték 72–47-re, de a kupasorozat nyolcaddöntőjében a kézdiek kiejtették őket. A csoportelsőség a tét, amely azzal jár, hogy a rájátszás első körében pihenhet az első helyezett.

Teremlabdarúgás

A II. liga rájátszásának 5. fordulójában az éllovas KSE Futsal Jászvásárra látogat, ahol szombaton 16 órától az ugyanannyi ponttal, de gyengébb gólaránnyal rendelkező Futsal Polival méri össze erejét a játéknap rangadóján.

Az U19-es Elit körben a KSE utánpótláscsapata hétfőn 17 órától a Galaci United látja vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük