Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda, női Nemzeti Liga

A nyitófordulóbeli kategorikus győzelem (76–43 a Brassói Olimpiával) után szombaton újra pályára lép a négyszeres bajnok Sepsi–SIC, a zöld-fehérek 16 órától a Konstancai Phoenix otthonában mérkőznek a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjában. Szintén a nyitókörben a Bukaresti Agronomia 79–57-re nyert a fővárosi Rapid ellen, míg az Alexandria – Târgovişte összecsapást elhalasztották. A Nyugati csoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE október 9-én, Marosvásárhelyen kezdi a bajnokságot.

A 2. forduló párosításai: szombaton 14.30-tól Bukaresti Rapid – Brassói Olimpia, 16 órától Konstancai Phoenix – Sepsi–SIC. A Târgovişte – Agronomia találkozót október 9-én játsszák le.

Labdarúgás, II. liga

Az FK Csíkszereda YouTube-csatornáján szombaton 11 órától élőben közvetítik a csíki labdarúgó-együttes CS Mioveni elleni idegenbeli bajnokiját a másodosztályos pontvadászat 10. fordulójában. A mezőnyben egyedüliként veretlen csapat otthonában vendégszerepel az FK. „Mivel egyetlen sportcsatorna sem tűzte műsorra a mérkőzést, az FK Csíkszereda kérvényezte a meccs online közvetítését. Előbb a CS Mioveni, majd a Román Labdarúgó-szövetség is jóváhagyta a kérésünket, így szombaton 11 órakor interneten, a klub YouTube-csatornáján lesz követhető a mérkőzés” – áll a csíkszeredai klub közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, III. liga

A Sporting Lieşti otthonába látogat szombaton a Kézdivásárhelyi SE, az öt döntetlennel és egy vereséggel rendelkező céhes városiak első győzelmükre hajtanak a harmadosztályos pontvadászat 1. csoportjában.

A 7. forduló programja: ma Bákói CSM – Foksány; szombaton Paşcani – Aerostar, Galaci U – Ceahlăul, Foresta Suceava – Ozana Tg. Neamţ, Huşana Huşi – Botoşani 2, Şomuz Fălticeni – Ştiinţa Miroslava, Bucovina Rădăuţi – Galaci Oţelul. A mérkőzések 15 órakor kezdődnek.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 8. fordulójának programja (kezdési időpont 15 óra): szombaton Barót – Perkő, Illyefalva – Bereck; vasárnap Sepsi OSK II. – Csernáton (11 órától), Gelence – Kovászna, Szitabodza – Papolc, Réty – Árkos, Nagyajta – Bardoc.

Az V. liga 4. fordulójában: szombaton 15 órától Bölön – Dálnok, 16 órától Uzon – Hidvég; vasárnap 15 órától Nagybacon – Kommandó és Szotyor – Zabola.

Labdarúgás, U14

A Kovászna megyei U14-es labdarúgó-válogatott vasárnap Fehér megyében folytatja a Reménységek turnéját. A Csengeri Attila irányította kisfocisták eddig hibátlanul meneteltek a sorozatban, legutóbb Hargita megye képviselőit gyűrték le Sepsiszentgyörgyön, nem is akárhogyan, hanem parádézva, 8–0-s győzelmet aratva. A háromszéki U14-es együttes gerincét Sepsi OSK játékosok alkotják, ők szerezték a gólokat is: Bartha Roland (4), Borsa Róbert, Pászka Norbert (2) és Tabak Dávid találatai döntötték el a mérkőzést.

Jégkorong, U12

Szombaton 18.15-től a kézdivásárhelyi jégpályán csap össze a HC Bikák és a Ploieşti Olimpia, az U12-es országos bajnokság első fordulójában. A belépés díjtalan, lehet szurkolni a kis hokistáknak. A pontvadászatban hét csapat érdekelt, a céhes városiakon kívül a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek, a HC Alcsík, a Csíkszeredai ISK, a Székelyudvarhelyi VSK, a Bukaresti Triumf és a Ploieşti Olimpia küzd az elsőségért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük