Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

A Kolozsvári CFR címvédésével tétnélkülivé vált a vasárnapi, FCSB–CFR rangadó a labdarúgó élvonalban. Mint ismeretes, ötödik bajnoki címét szerezte meg 112 éves fennállása során a kincses város „vasutas” alakulata. 2015 óta először történt meg, hogy egy csapat meg tudta védeni a bajnoki címet: a FCSB 2012–2015 között három aranyérmet ünnepelt. Az örökranglistán Kolozsvár felzárkózott az 5. helyre, Krajova mellé, az oltyánok az Universitatea és a FC csapatok révén összesen öt bajnoki címmel rendelkeznek. Ebben a vonatkozásban Bukarest (61), Temesvár (10), Arad (6), Ploiești (6), Krajova (5) és Kolozsvár (5) az elsők sorrendje.

Ugyancsak tétnélküli a felsőház sereghajtóinak hétfő esti összecsapása, az Astra és a Sepsi OSK is alulmúlta önmagát a play-offban, bár egy esetleges győzelem hozzájárulna ahhoz, hogy szépen búcsúzzon a piros-fehér mezes csapat a 18/19-es szezontól.

A felsőház 10. fordulójának programja: szombaton 21 órától Krajova–FC Viitorul, vasárnap 20 órától FCSB–Kolozsvári CFR, hétfőn 21 órától Astra Giurgiu–Sepsi OSK.

Az alsóház 11. fordulójában: ma 20 órától Botoşani – Medgyesi Gázmetán; szombaton 15 órától Jászvásár – Hermannstadt, 18 órától Chiajna – Dinamo; vasárnap 17 órától Voluntari – Călăraşi.

Labdarúgás, III. liga

Idénybeli utolsó hazai mérkőzésére készül a Kézdivásárhelyi SE, amely a harmadosztályos pontvadászat 29., utolsóelőtti fordulójában szombaton 18 órától a sereghajtó Sănătatea Darabani együttesét fogadja a Sinkovits Stadionban. A rangsor tizedik helyét elfoglaló kék-fehérek egy látványos győzelemmel szeretnék búcsúztatni a felemás szezont, amelyben parádés sikerek váltották egymást a súlyos vereségekkel. Amennyiben a hátralevő két mérkőzésen hozza a kötelezőt, és a direkt ellenfelek eredményei is segítik, a kék-fehérek akár előrébb is léphetnek a ranglistán.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 24. fordulójának programja (kezdési időpont: ifjúságiak: 15.45, felnőttek 18 órától): szombaton Zágon–Bereck, Barót–Csernáton; vasárnap Réty–Illyefalva, Bardoc–Perkő, Kovászna–Ozsdola, Szitabodza–Nagyajta, Papolci FC–Gelence.

Az V. liga rájátszásának, 5. fordulójában: vasárnap 18 órától Zabola–Szotyor, Hidvég–Árkos.

Teremlabdarúgás

Az idény talán legfontosabb mérkőzése vár a KSE Futsalra, amely vasárnap 18 órától az I. ligáért kiírt osztályozót játszik a Kolozsvári Clujana ellen, a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban. Az I. liga utolsóelőtti helyezettje és a II. liga második helyezettje egy mérkőzésen küzd meg az élvonalban fennmaradó egyetlen helyért. A KSE Futsal két év után térhetne vissza az I. ligába, a 2016–2017-es szezon végén épp a kolozsváriak társaságában búcsúztak az élvonaltól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük