Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még nincs meg a bajnoki cím

Még nincs meg a bajnoki cím Sport

Nem bírta jól az idegek harcát a bajnoki címvédő Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely tegnap este elszalasztotta az esélyt, hogy a döntő harmadik mérkőzésén bebiztosítsa a bajnoki aranyat. A határozottabban játszó, jó napot kifogó szatmárnémetiek gondoskodtak arról, hogy maradjon még esélyük harcolni az elsőségért. A Sepsi–SIC sorsa továbbra is a saját kezében van, bajnok lesz, ha győz szombaton.

A várakozásoknak és tétnek megfelelően nagy izgalmak közepette játszották a döntő harmadik mérkőzését a csapatok. Sok hiba tarkította a játékot mindkét oldalon, nehezen indult be a pontgyártás, elég legyen annyi, hogy az első öt perc után 2–0 állt az eredményjelzőn. A Sepsi–SIC első kosarát a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău dobta, de ezzel nem szűnt meg a szentgyörgyiek rövidzárlata, akik továbbra is nehezen találták az utat a gyűrűbe. A hazaiak sem céloztak sokkal pontosabban, Tavicék sem tudtak meglógni számottevően, bár az első negyedet 11–7-es részsikerrel zárták.

A második tíz percet Denson három pontja vezette fel, amire Topuzovic válaszolt, két perc múlva szintén a szerb játékos dobásának köszönhetően ért 10 fölé a bajnokcsapat (16–11).A szentgyörgyiek többször is komoly rohamokat indítottak, hogy utolérjék ellenfelüket, Pasic és Higgins pontjaival el is kezdték a felzárkózást, ami Şipoş triplájának köszönhetően 21–20-nál sikerült is, de Zoran Mikesnek a nagyszünet előtt, 26–20-nál ismét időt kellett kérnie.

Hirdetés
Hirdetés

Solopova távoli dobásával kezdődött a második félidő (26–23), majd több próbálkozás is kimaradt mindkét oldalon. Denson két pontjával és Amukamara triplájával már nyolccal vezetett a VSK, amikor Slamova és Şipoş is villant, és hosszú percekre állandósult a négy pontos különbség. Az egyenlítés már nem jött össze a kapkodó zöld-fehéreknek, a záró negyed előtt 37–34 volt az állás.

Annemarie Gödri-Părău 37-nél kiegyenlített egy távolival, majd idegtépő huzavona kezdődött, a csapatok egymást alulmúlták a kihagyott ziccerekben. Amukamara büntetőből kovácsolt előnyt csapatának, majd Gödri-Părău is értékesítette a szabaddobásait, 39–39-nél, öt perccel a vége előtt időt kért Zoran Mikes.

Higgins egy büntetőjével 39–40-nél – a mérkőzés során másodszor – vezetést szerzett a SIC, de a hazaiak nem hagyták magukat, Amukamara és Denson is eredményes volt (44–40). Higgins bedobta a kötelezőt, majd Amukamara visszaállította a közte négyet (46–42). A nigériai játékos büntetődobásaival hatra növelte csapata előnyét, amikor Anca Şipoş elsüllyesztett egy távolit (48–45). Időt kért Lopez edző, majd Denson tette azt, amit a legjobban tud, és újra hattal vezetett a VSK (51–45). Higgins értékesítette büntetődobásait, de ez már nem változtatott a lényegen, a kegyelemdöfést a 21 pontig jutó Denson adta meg, 52–47-re (11–7, 15–13, 11–14, 15–13) nyert Szatmárnémeti, és bebiztosította a döntőbeli negyedik összecsapást is, amit szombaton 19 órától játszanak.

Szatmárnémeti VSK: Huţanu, Kádár, Mandacge 8, Denson 21, Amukamara 15. Cserék: Oláh, Tavic 8, Baltic. Edző: Maikel Lopez.

Sepsi–SIC: Gödri-Părău 13/3, Higgins 13, Pasic 2, Demeter, Solopova 3/3. Cserék: Şipoş 8/6, Nagy 2, Kovács, Slamova 2, Topuzovic 4. Edző: Zoran Mikes.

Mint ismeretes, a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata fennállása ötödik döntőjét játssza, és negyedik bajnoki címét szerezheti meg. Úgy néz ki, megismétlődik a tavalyi forgatókönyv, tudniillik 2018-ban is a VSK volt a döntőbeli ellenfelük, akkor a zöld-fehérek a két szentgyörgyi győzelem után a harmadik meccsen vereséget szenvedtek Szatmárnémetiben, viszont a negyedik mérkőzést behúzták, így a Both-teremben ünnepelték történelmük harmadik bajnoki aranyérmét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük