Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kézdivásárhelyen adnak randevút egymásnak a retró autók szerelmesei, egyedülálló élményben lesz részük azoknak, akik szombaton és vasárnap kilátogatnak a Skat-Kart kartingpályára, de a mai ünnepélyes start keretében is meg lehet csodálni a járműveket a főtéri felvonuláson. Sportolóink idegenben küzdenek a babérokért.

Labdarúgás

A II. liga 34. fordulójában játék nélkül jut három ponthoz a Sepsi OSK labdarúgócsapata, mivel soros ellenfele, a CSM Râmnicu Vâlcea menetközben visszalépett a pontvadászatból. Az elmúlt napokban az adósságai miatt a felszámolás küszöbére jutott Foresta Suceava lehetséges visszakozásáról cikkezett a szaksajtó, ám időközben bejelentették, a FRF gondoskodik a csapat elszállásolásáról, így vállalják az Afumaţi elleni kiszállást.

A 34. forduló programja: ma 18 órától Bukaresti Juventus – Chindia Tîrgovişte és Brassói FC – CS Mioveni; szombaton 11 órától Dunărea Călăraşi – Baloteşti, CS Afumaţi – Foresta Suceava, Nagyvárad – Dacia Unirea Brăila; vasárnap 11.30-tól Academica Clinceni – Aradi UTA. Temesvár és az OSK zöldasztalnál kap három pontot, Szatmárnémeti és Resicabánya áll. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a tabellát a bukaresti Juventus vezeti az aradi UTA és a sepsiszentgyörgyi OSK előtt.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 25. fordulója van soron a hétvégén, a következő beosztás szerint: szombaton Barót – KSE; vasárnap Csernáton–Illyefalva, Papolc – Kovászna, Gelence – Uzon, Ozsdola–Bölön, Perkő–Bereck; Bardoc szabadnapos. A Nagyajta–Réty összecsapást május 17-re halasztották. A megyei Román-kupa elődöntőjében szerdán lejátszották az első mérkőzéseket, eredmények: Gelence – KSE 0-1, Papolc – Nagyajta 5-0. A visszavágókat május 24-re ütemezték be.

Az V. ligában az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik hétvégén, a Dálnoki Dózsa elsőségét semmi sem befolyásolja, már korábban bebiztosították alapszakaszbeli győzelmüket, de a második helyet elfoglaló, ezúttal szabadnapos Zágon pozíciója sem forog veszélyben. A 22. forduló programja: szombaton Bodzaforduló–Maksa, Kökös–Dálnok, Kommandó–Bodok, Nagybacon–Szitabodza; vasárnap Szotyor–Hidvég (15 órától), Zágon áll.

A megyei fociligákban az ifjúsági csapatok 15.45-től, míg a felnőttek 18 órától mérkőznek.

Minikézilabda

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi ISK lánycsapatai a országos minikézilabda-bajnokság Csíkszeredában tartott elődöntőjében igyekeznek kiharcolni a döntős szereplés jogát. Az A-csoportba sorolt NMSK ma 11 órától a házigazda Csíkszeredai VSK-val mérkőzik, 15.45-től a Kolozsvári Viitorul lesz az ellenfele, majd szombaton 9.30-tól Máramarosszigettel találkozik. A másik ágra került Sepsi ISK ma 13.15-től a Marosvásárhelyi Pegasus ellen játszik, majd 16.15-től a Nagybányai Phoenix-szel csap össze, szombaton 10.15-től pedig a Nagybányai 2-es számú ISK-val méri össze erejét. A csoportok első két helyezettje jut döntőbe.

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói két fronton is érdekeltek lesznek hétvégén. Czifra Attila edző vezetésével Szász Gergő, Baricz Örs, Norocea Andra, Vida Tamás, Péter Tamás és Kocsis István a krajovai U15-ös országos döntőben küzd az érmekért, míg Veres László 11 tanítványával Kecskemétre utazik, egy nemzetközi viadalra.

Asztalitenisz

A Nagy Mózes SK két asztaliteniszezője, Oláh Kriszta és Canea-Kocsis András indul a hétvégén Mohácson rendezendő magyar országos egyéni bajnokságon. Edzőjük, Kerekes Barnabás elmondta, Mike Boróka nevezését nem fogadta el a magyar szövetség, azzal az indokkal, hogy tavaly Romániát képviselte a korosztályos Európa-bajnokságon.

Autósport

A Kézdivásárhelyre érkezik. Retró autók bemutatójára és versenyére készülhet Kézdivásárhely, ugyanis mától vasárnapig a céhes városba érkezik a nagysikerű Klausenburg Retro Racing. A kolozsvári szervezésű versenyt immár negyedik alkalommal hozzák tető alá, a szervezők reménye szerint először, de nem utoljára tartják a céhes városban. Az autósrendezvény támogatását – többek között – Kézdivásárhely önkormányzata vállalta. A résztvevők ma 17 órától ünnepélyes start keretében felvonulnak Kézdivásárhely főterén, majd szombaton és vasárnap izgalmas futamok keretében, 9 és 18 óra között több fordulóban, összesen öt kategóriában mérik össze a lóerőket a Skat-Kart kartingpályán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük