Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, Szuperliga

Ismét a Sepsi OSK indítja az aktuális fordulót a labdarúgó Szuperligában, a Bergodi-legénység ma 19 órától az FC Voluntari-t fogadja a Sepsi OSK Arénában a 20. játéknap nyitómeccsén. A két csapat alig három nap után csap össze újra, miután kedden a háromszékiek szintén hazai pályán 4–0-ra legyőzték az Ilfov megyeieket a Román-kupában, és csoportelsőként jutottak tovább a negyeddöntőbe. A mai találkozó viszont merőben más lesz, erre maga Cristiano Bergodi vezetőedző figyelmeztetett. „A Voluntari szeretne visszavágni nekünk, ezért sokkal nehezebb összecsapás lesz. Azonban megpróbálunk megfelelően felkészülni, és hasonlóan szép, eredményes focit produkálni” – közölte az olasz szakember.

A bajnoki tabella hetedik helyén álló Sepsi OSK kiváló formában várja az összecsapást a mögötte négy ponttal lemaradó vetélytárssal szemben, hiszen a legutóbbi öt meccsét (hármat a bajnokságban, kettőt a kupában) mind megnyerte, egy újabb győzelemmel pedig ismét felsőházi rájátszást érő helyre kerülhet.

A sepsiszentgyörgyi klub jótékonysági akciót hirdet a mérkőzés idejére, idén az ukrán menekült gyerekek arcára szeretnének mosolyt varázsolni a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségével közösen. Ezért arra kérik a szurkolókat, hogy vigyenek magukkal egy plüssjátékot, amit a mérkőzés félidejében dobjanak a pályára.

Labdarúgó Szuperliga, 20. forduló: ma 19 órától Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari; szombaton 19 órától FC Hermannstadt–Konstancai Farul; vasárnap 14.30-tól Kolozsvári U–Aradi UTA, 17.30-tól FC Botoșani–Kolozsvári CFR, 20.30-tól Chindia Târgoviște–FCSB; hétfőn 17.30-tól FC U Craiova–FC Argeș Pitești, 20.30-tól CS Mioveni–Universitatea Craiova; szerdán 19 órától Bukaresti Rapid–Petrolul Ploiești.

Labdarúgás, 4. Liga

Az előzetes tervektől eltérően mégsem rendeznek fordulót vasárnap a megyei 4. Ligában. A Kovászna Megyei Labdarúgó-egyesület döntése értelmében a soron következő, 14. fordulót jövő év március 19-én játszák le. A rangsor élén a 33 pontos Bardoc telel, megelőzve Barótot (32 pont) és Kovásznát (28).

Kosárlabda, női Nemzeti Liga

Közel háromhetes szünet után a 8. fordulóval folytatódik az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság, mindkét háromszéki együttes vasárnap lép pályára a két pont megszerzése érdekében. A sort 18 órától a KSE indítja, amely a bajnoki álmokat dédelgető Arad otthonában igyekszik derekasan helytállni, majd 19 órától a címvédő Sepsi-SIC is felveszi a kesztyűt a vendég Alexandria ellen a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, a 8. forduló programja: szombaton 18 órától Agronomia Bukarest – Rapid Bukarest, 19 órától Marosvásárhelyi Sirius – Târgoviște; vasárnap 18 órától Aradi FCC Baschet – KSE, 19 órától Sepsi-SIC – Alexandria; hétfőn 16 órától Brassói Olimpia – Konstancai MSK.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük