Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda, Nemzeti Liga

A női kosárlabda Nemzeti Liga 4. fordulójában szombaton hazai palánk alatt játszanak a háromszéki csapatok. A sort a Kézdivásárhelyi SE indítja, amely 18 órától a Kolozsvári U-t fogadja, míg a Sepsi-SIC 19 órától a Brassói Olimpiát látja vendégül. A papírforma a mieink mellett szól, a Sepsi-SIC százszázalékos mérleggel vezeti a pontvadászatot, míg a 2/1-es győzelmi mutatóval rendelkezdő KSE a második.

A 4. forduló programja: ma 16 órától Alexandria – Târgoviște; szombaton 13 órától FCC Arad – Agronomia Bukarest, 18 órától KSE – Kolozsvár, Marosvásárhelyi Sirius – Rapid Bukarest, 19 órától Sepsi-SIC – Brassói Olimpia.

Labdarúgás, Szuperliga

A felsőházi rájátszásért folytatott harcban kiemelkedő fontosságú hazai bajnokira készül a Sepsi OSK, amely szombaton 21.30-tól az Universitatea Craiovát fogadja a Szuperliga 16. fordulójában. Cristiano Bergodi együttesének nagyon össze kell kapnia magát az oltyánokkal szemben, mivel legutóbbi három mérkőzését elveszítette, emiatt lecsúszott a tabella 8. helyére, úgy, hogy hátránya mindössze egy pont a hatodik, felsőházi rájátszást érő helyen álló FCSB-vel szemben, viszont a bukarestiek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A júliusi odavágón (amely egyben a szezonrajtot is jelentette) a két együttes kiegyezett egy 2–2-es döntetlenben. Ami az örökmérleget illeti, az olténiai és a székelyföldi csapat tizenhatodik alkalommal mérkőzik meg egymással az első osztályban, öt döntetlen mellett a győzelmeken is megosztoztak, ötször a Sepsi OSK és ötször az Universitatea örülhetett. A Román-kupa májusi elődöntőjében Cristiano Bergodi együttese meglepetésre kettős győzelemmel jutott fináléba, amelyet aztán meg is nyert.

A forduló rangadóját vasárnap 21 órakor a csoportmásodik Bukaresti Rapid és a harmadik Kolozsvári CFR-t játssza.

Labdarúgó Szuperliga, 16. forduló: ma 18 órától Chindia–Botoșani, 21 órától FCU Craiova–Farul; szombaton 19 órától Voluntari–Petrolul, 21.30-tól Sepsi OSK–U Craiova; vasárnap 18.15-től UTA–Argeș, 21 órától Rapid–CFR; hétfőn 18 órától Mioveni–Hermannstadt, 21 órától U–FCSB.

 

Labdarúgás, 3. Liga

A labdarúgó 3. Liga alapszakaszának feléhez érkeztünk, a hétvégén a visszavágókkal folyatódnak a küzdelmek. A háromszéki csapatoknak idegenben kell helytállniuk, a KSE Zernyestre, míg a Sepsi OSK II. Barcarozsnyóra látogat a szombati játéknapon. Az odavágók során mindkét háromszéki együttes mindössze nyolc egységet gyűjtött, így minden pontra szükségük lesz a visszavágók során. Az odavágón az OSK II. 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a rozsnyóiak ellen, míg a KSE 3–0-ra kikapott Zernyesttől, van tehát törlesztenivalójuk.

  1. Liga, 5-ös csoport, 10. forduló: ma 15 órától SZFC–Blejoi; szombaton 15 órától Zernyest–KSE, Păulești–Plopeni, Barcarozsnyó–Sepsi OSK II., Brassói SR–Kids Tâmpa.

 

Labdarúgás, 4. Liga

A 8. forduló programja (az ifik 13, a felnőttek 15 órától): szombaton Szentkatolna–Árkos; vasárnap Bereck–Szitabodza, Réty–Csernáton, Kovászna–Papolc, Zágon–Nagyajta, Bardoc–Gelence, Kézdiszentlélek–Barót.

Teremlabdarúgás, 2. Liga

A teremlabdarúgó másodosztály 5. fordulójában vasárnap 17 órától a Galaci Universitatea vendégeként lép pályára a KSE Futsal. A kézdiek eddig két mérkőzést játszottak a bajnokságban, egyet nyertek, egyet veszítettek, míg vasárnapi ellenlábasuk eddigi mindhárom találkozóján alulmaradt.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük