Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sovány döntetlennel debütált a Sepsi OSK

Sovány döntetlennel debütált a Sepsi OSK Sport

Gól nélküli döntetlennel indította útjára a 2019–2020-as labdarúgószezont a Sepsi OSK, a piros-fehérek pénteken az I. liga nyitómérkőzésén, Voluntariban szereztek egy pontot egy eseménytelen mérkőzésen. László Csaba vezetőedző csapata már az első hazai találkozóra koncentrál, pontosan egy hét múlva ugyanis az ezüstérmes FCSB érkezik Sepsiszentgyörgyre.

Hirdetés
Hirdetés

Fennállása harmadik élvonalbeli idényét pénteken kezdte meg az alaposan kicserélődött Sepsi OSK, és ahogy az lenni szokott, a szezon eleji forma rányomta bélyegét a mérkőzés színvonalára. Visszafogott játék jellemezte az összecsapást, a meccs elején Popadiuc tűnt ki a voluntariak közül, aki előbb jó helyzetből lőtt fölé, majd az előkészítésben jeleskedett, baloldali beadása után Căpățână hagyta ki a lehetőséget. Az OSK-nak mindössze egy soványka válasza volt mindenre, az újonnan érkezett Dumiter fejese viszont nem okozott gondot a hazaiak kapusának.

Szünet után sem javult fel a játék, a Sepsi OSK továbbra sem tudott veszélyes helyzeteket kidolgozni, míg az FC Voluntari a 70. és a 72. percekben is alaposan próbára tette Niczuly Roland kapust, aki előbb Armaş, majd Costin próbálkozásait is magabiztosan hárította, emiatt a későbbiekben a meccs emberének is megválasztották.

A végjátékra élénkült fel az OSK, a 88. percben Dylan Flores előtt nyílt remek lehetőség, aki egy visszapattant labdát küldött kapura, pechjére Mitrev helyén volt és tette a dolgát, csakúgy, mint a csereként beálló Nicolae Carnat egyéni akciója végén.

Gólt nem, de egy pontot szerzett a Sepsi OSK, a szentgyörgyi együttes így első alkalommal indította döntetlennel a pontvadászatot, ugyanis tavalyelőtt az Astra Giurgiu, tavaly pedig a Hermannstadt otthonában szenvedett egygólos vereséget. A következő fordulóban a piros-fehérek az ezüstérmes FCSB-t látja vendégül, jövő hétfőn 21 órai kezdettel.

„Minden idegenben szerzett pont értékes, azonban sem a mi, sem az ellenfelünk játéka nem az volt, ami ezen a szinten elvárható. Úgy gondolom, sokkal többet kell dolgoznunk, ha előre akarunk lépni. A hajrában lett volna lehetőségünk megszerezni a győzelmet érő találatot, azonban ennek az egy pontnak is örülünk. Szükségünk van még labdarúgókra, viszont most a következő, FCSB elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, kilencven perc áll majd a rendelkezésünkre, hogy bizonyítsunk ellenük, még akkor is, ha nem mi vagyunk a favoritok. Egyelőre ki kell értékelnem a Voluntari elleni mérkőzést, ne feledkezzünk meg arról, hogy négy gyerekkel játszottunk. Nem félek attól, hogy fiatalokkal dolgozzak, és pályára küldjem őket, hiszen, ha lehetőséget kapnak, bizonyítani is tudnak” – nyilatkozta a vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 1. forduló: FC Voluntari–Sepsi OSK 0–0. Voluntari, Anghel Iordănescu Stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Andrei Florin Chivulete (Bukarest).

FC Voluntari: Mitrev – Ricardinho, Balaur, Armaș, Vlad – Costin, Gorobsov, Căpățână, Gheorghe – Popadiuc (Stoica, 70.), G. Deac (Mihalcea, 80.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Sepsi OSK: Niczuly – Ștefan, Barišić, Tincu, Dimitrov – Velev, Vașvari (Adebanjo, 59. / Carnat, 81.) – Hamed, Flores, Fülöp (Ștefănescu, 66.) – Dumiter. Vezetőedző: László Csaba. Sárga lap: Vlad (28.), illetve Vașvari (15.), Fülöp (57.).

A nyitókör eddigi eredményei: Astra Giurgiu – Botoşani 2–2, Kolozsvári CFR – Jászvásári Poli 1–1. A mai műsor: 18 órától Medgyesi Gázmetán – Chindia, 21 órától Viitorul – Dinamo.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások