Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Simona Halep bejutott az Australian Open második fordulójába

Simona Halep bejutott az Australian Open második fordulójába Sport

Bejutott Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába, miután kedden 6:7(2), 6:4, 6:2 arányban legyőzte az észt Kaia Kanepit.

A tavaly a döntőig jutó világelső román lány megdolgozott a győzelemért, 2 óra 11 percre volt szüksége, hogy túllépjen tapasztalt ellenfelén. Halepnek ez az első megnyert mérkőzése tavaly augusztus óta.

Az első játszmát Kanepi uralta, Halep futott az eredmény után, rövidítésbe küldte a szettet, de azt Kanepi 7-2-re megnyerte.

A második szett oda-vissza breakekkel kezdődött, majd fej-fej mellett haladtak a játékosok, 4-4-nél Halep elvette ellenfele adogatását, majd kiszerválta a játszmát.

Hirdetés
Hirdetés

A döntő szettben Kanepi egyre gyakrabban hibázott, 2-2 után Simona négy játékot nyert zsinórban és megnyerte a meccset.

Mindkét játékos 4-4 ászt ütött, de Kanepi 5 kettőshibát is vétettet. Kanepi négy breaklabdájából kettőt értékesített (50%), Halepnél 5 a 12-ből az arány (42%). Halep 25 nyerő mellé 19 ki nem kényszerített hibát vétett, Kanepinek 40 nyerője, de 62 hibája volt.

Halep ezzel bebiztosított magának 105.000 ausztrál dollárt és 70 WTA pontot, és a következő mérkőzésen a 20 éves amerikai Sofia Kenin (WTA – 37.) lesz az ellenfele, aki az első fordulóban 6:3, 2:6, 7-5-re verte az orosz Veronika Kudermetovát.

Kedd reggel Mihaela Buzărnescu kiesett az Australian Openről, miután 6:7(3), 7:6(3) 6:2 arányban vereséget szenvedett az amerikai Venus Williamstól.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük