Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres volt az elmúlt év

Sikeres volt az elmúlt év Sport

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Fitness Tribe Egyesület, amelyen az egyesületi vezetők a 2019-es év sikereiről és a jövőbeli tervekről számoltak be.

A Fitness Tribe Egyesület egy éve jött létre, de három éve működnek közösségként, több sportprogramot szervezve a megye lakosságának. Az események egyaránt szólnak a kezdőknek és haladóknak, a továbbiakban pedig újabb tagok csatlakozását várják – mondta el Lászlóffy Loránd és Birtalan Csanád az évértékelő sajtótájékoztatón.

Idén több kisebb és nagyobb kaliberű sporteseményt szerveztek, ezek közül is kiemelkedik a Cycle to Work mozgalom, illetve a Visit Covasna Maraton. A Cylce to Work, azaz kerékpározzunk munkába mozgalom idén már harmadik alkalommal zajlott, a tervek szerint jövőben is megrendezik, de megújult formában. A bicikliutak karbantartásáért, illetve újabb sávok kialakításáért egy megmozdulásra is készülnek, ezzel indítanák a jövő évi programsorozatot – ígérték a szervezők.

A Visit Covasna Maraton az egyik legsikeresebb esemény volt, mintegy kétszáz résztvevőt számláltak, köztük külföldi futókat is. Ennek már a jövő évi dátumát is leszögezték a szervezők, így 2020. szeptember 20-án rendezik, szintén Kovászna városból indulva. Az eseményt, ahogy az ideit is, a Kovászna Megyei Tanács támogatásával szervezik. Az egyesületi vezetők kiemelték a Sugás 24H rendezvényt is, amelyet másodszor szerveztek 2019-ben, a siker itt sem maradt el, mintegy 15 csapat nevezett be.

Hirdetés
Hirdetés

A futóeseményekkel kapcsolatosan elmondták: az egyesületi tagok közül tízen vettek részt külföldi maratonon, a prágain 8 személy futotta le először a maratoni távot. Nemzetközi és hazai versenyeken 50 dobogós helyet értek el a Fitness Tribe tagjai, a férfiak közül 7 dobogós hellyel Albert Hunor vezet, míg a nőknél Suciu Szilvia lett az első, 9 dobogós hellyel.

Az egyéb sporteseményekkel kapcsolatban közölték: az egyesület rendezvényei hetente mintegy 50–60 személyt mozgatnak meg, rendszeresen szervezik a Minden reggel 6 nevű futást, de a Szombat reggel 8 órai futáson is szép számmal vannak résztvevők.

Arra a kérdésre, hogy szerveznének-e téli sportokkal kapcsolatos eseményeket, az egyesületi vezetők elmondták: a biciklizés és futás nagyon bevált, de jó ötletnek tartják, hogy a téli sportok irányába is nyissanak a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük