Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres román revans

Az ausztráliai kispályás labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzésén a román válogatott hosszabbítás után legyőzte a magyar válogatottat.
Románia – Magyarország 0-0, büntetőlövésekkel 3-2.

Hirdetés
Hirdetés

A találkozó egyfajta visszavágója volt a 2017. évi minifoci Európa-bajnokság bronzmérkőzésének, akkor a magyar válogatott 0-0 után a büntetőpárbajban 3-2-re győzött a sokkal esélyesebb román csapat ellen. A nemzetközi minifutball rövid történetének legeredményesebb nemzeti csapata a román válogatott, amely a 2010-2019-es időszakban az Európa-bajnokságokon hat aranyérmet és egy ezüstöt gyűjtött, az eddigi három világbajnokságon pedig két bronzot. A romániai minifutball válogatott elindítója, sikerkovácsa edzőként, szövetségi kapitányként a bánsági Temeskeresztesből származó Lajos Tibor (sz. 1966), korábbi futballbíró, élvonalbeli játékvezető, aki az elmúlt időszakban szakmai tanácsadóként segítette a csapatot.
Érdekes adalék, hogy idén magyarországi és romániai csapat játszotta a klubcsapatok számára kiírt minifoci Bajnokok Ligájának döntőjét. Airnergy Mad Dogs (Magyarország) – Marosvásárhelyi Nova Vita (Románia) 5-3, hosszabbítás és büntetőpárbaj után.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük