Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rövidre szabott kupaszereplés

Rövidre szabott kupaszereplés Sport

Meglepetés meglepetés hátán a labdarúgó Román-kupa tizenhatoddöntőjében: a tavalyi döntős Sepsi OSK és a bajnoki címtartó Kolozsvári CFR is idejekorán búcsúzott a sorozattól. Az FK Csíkszereda is hasonlóan járt, bár őket rangosabb ellenfél ejtette ki.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi döntős Sepsi OSK a II. liga 12. helyén álló Turris Oltul otthonába látogatott. Az egyértelmű favoritnak számító, Niczuly – Dimitrov, Mitrea, Dumitrescu, Ștefănescu, Purece, Vașvari, Fülöp I., Achahbar, Aganovic, Safranco kezdővel felálló OSK jól kezdte a mérkőzést, azonban próbálkozásaik pontatlanok voltak, a lövések rendre elkerülték a Turris kapuját. Nem látszott az osztálynyi különbség a felek között, a hazaiak agresszív, kőkemény játékával nem tudott mihez kezdeni Leo Grozavu csapata. Catalin Popa játékvezető asszisztálása közepette a szentgyörgyiek próbáltak építkezni, míg a házigazdák minden lehetséges módon tördelték a játékot, kontrából viszont meglepték az OSK-t, az 58. percben Blanaru fejese a hálóban kötött ki. Nem elég a gólhátrány, négy perc múlva emberhátrányba is került a Sepsi, miután Achahbar szimulálásért megkapta második sárga lapját.

Innentől fogva futballt már csak nyomokban tartalmazott a mérkőzés, meglepetésre a másodosztályú csapat jutott a nyolcaddöntőbe. A mérkőzést követően Cornel Sfaiter, a Sepsi OSK ügyvezetője csalódottan nyilatkozott. „Csalódást keltő teljesítménnyel rukkoltunk elő, főleg úgy, hogy a tavalyi sorozatban a döntőig jutottunk, és most egy másodosztályú csapat ejt ki minket. Nagyon remélem, hogy a Játékvezetői Testületnél kielemzik a mérkőzést, és megfelelő döntéseket hoznak, csak remélni tudom, hogy egyben példát mutatnak, illetve elgondolkodnak a nyugdíjazásán” – utalt a játékvezető ténykedésére.

Hasonló sorsra jutott a Kolozsvári CFR is, amely a kupában sem tudott javítani az utóbbi időben mutatott gyenge teljesítményén, hazai pályán 1–0-ra kikapott a Jászvásári Politól és kiesett. Ennek következtében szerződést bontottak Dan Petrescuval, akinek vezetésével a CFR zsinórban két alkalommal nyerte meg a román bajnokságot. Az FK Csíkszereda is búcsúzott a kiírástól, az Aradi UTA két tizenegyesből szerzett góllal gyűrte le Suciu Valentin alakulatát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük