Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az év utolsó biciklitúrája

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 16-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A szervezők a szombati kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szánták, a 26 fős lelkes csapat a zöldútvonal C jelzéseit követve a Sinkovits Stadion elől Kézdiszentlélek felé vette az irányt, ahonnan a Perkőn álló Szent István-kápolnához tekert. Kézdiszentkeresztre érve Keresztes Etelka helyi lakos szőlővel fogadta a biciklizőket, utána a többszörösen kitüntetett és már a 19 században is palackozott borvízzel töltötték meg a kulacsukat, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck érintésével tartottak egy nagyobb pihenőt, Bodó Aranka néni rostos ribizliszörppel, friss kútvízzel és pálinkával várta a bringázókat. Kézdimartonos, Ozsdola, Sárfalva és Oroszfalu érintésével zárták a bringázást. A 60 km-es túra legfiatalabb résztvevője a 8 éves Séra Dávid volt. Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. A zöldnaposok jövőre is folytatják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programpontok bevonásával.

 

Dzsiudzsicu Podgoricában

Mától vasárnapig Montenegró fővárosában, Podgoricában bonyolítják le a dzsiudzsicu-világbajnokságot az U15-ös korosztály számára, illetve a Balkán Open nevet viselő világkupát U12-es, U18-as, U21-es és felnőtt sportolók számára. A román küldöttség mintegy 60 sportolót és edzőt számlál, köztük egy tucatnyi megyénkbeli sportolóval: Bejenaru Vasile, Lascu Vlad, Ţifrea Laurențiu, Creţu Andreea, Mocanu Daniel, Tamaș David, Sas Darius, Oltean Veronica-Elena, Bobeș Anastasia és Boieriu Radu vág neki a viadalnak. A megyeszékhelyi MSK és Samurai OPS harcművészei Oltean Petru és Oltean Cristina irányításával, az éremszerzés reményében utaztak el a nagyszabású versenyre.

A Show Time SK (edzők: Cristian Şchiopu és Ionuţ Carp) színeit Vlad Artene és Mihai Neagu képviseli az U15-ös világbajnokságon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük