Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Korábbi klubjához tért vissza

Az FC Botoșani szerdán bejelentette Cătălin Golofca leigazolását, aki a hónap elején közös megegyezéssel szerződést bontott a Sepsi OSK-val. A Suceavából származó 32 éves középpályás két időszakban, a 2016–2017-es és a 2018–2019-es szezonban már játszott az FC Botoșani csapatában, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 107 mérkőzésen 22 gólt szerzett. Golofca 2020 őszén csatlakozott a Sepsi OSK-hoz, akkor még kölcsönben érkezett a Kolozsvári CFR-től, majd 2021 nyarán leigazolta a háromszéki alakulat. Összességében 85 találkozón lépett gyepre a piros-fehéreknél, ezalatt nyolc gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki. A szerződése 2023 nyaráig volt érvényes a Sepsi OSK-nál, ahol elmondása szerint nagyon jól érezte magát, de mivel az utóbbi időben egyre kevesebbet játszott, ezért döntött a távozás mellett.

Költözik a Fradi

Az Európai Labdarúgó-szövetség elfogadta a Ferencvárosi TC kérését és beleegyezett, hogy márciusban a Puskás Arénában játszhatja az El-nyolcaddöntő visszavágóját. A hírről a Ferencvárosi TC hivatalos honlapja számolt be, valamint elindult a jegyértékesítés, 2023. március 16-án, akár 67000 szurkoló előtt is játszhat Sztanyiszlav Csercseszov csapata. Nem lesz ismeretlen a helyszín, hiszen az FTC korábban már játszott két nemzetközi mérkőzést a Puskás Arénában, 2020 őszén az FC Barcelona és a Juventus ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében. Magyarország legnagyobb stadionja az Európa-liga döntőjének is otthont ad majd 2023. május 31-én.

32 csapatos lesz a klub-vébé

Hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), hogy Marokkó ad otthont a 2023-as klubvilágbajnokságnak. A szervezet emellett két új női tornát is létrehoz, a jövőben lesz női klubvilágbajnokság és futsal-világbajnokság is. Az előzetes várakozások alapján a klubvilágbajnokságot február 1. és 11. között rendezik majd az észak-afrikai országban. Gianni Infantino, a szövetség elnöke azt is felvázolta, hogy 2025-től a klub-vb is olyan lesz, mint a világbajnokság, 32-re növekszik majd a csapatok létszáma.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük