Hirdetés
Hirdetés

Nem tűrik a véleményt

Nem tűrik a véleményt Sport

A következő idénytől a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) büntetéssel sújtja azokat a versenyzőket, akik előzetes engedély nélkül politikai, vallási vagy személyes üzeneteket jelenítenek meg a nagydíjakon.

Hirdetés
Hirdetés

A vasárnap lezárult futball-vb-n sokáig kiemelt témát szolgáltatott, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) minden politikai, vallási vagy közéleti szempontból megosztó szimbólum megjelenítését tiltotta a játékosoknak, és bár ennek kapcsán több országban kritikus véleményeket is hallhattunk, 2023-tól a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is átveszi ezt a gyakorlatot.

A Formula–1-et is felügyelő szervezet kedden frissítette Nemzetközi Sportkódexét, amelynek új, 12.2.1.n cikkelye értelmében szabályszegésnek minősül, ha egy versenyző „politikai, vallási vagy személyes üzenetet, véleményt jelenít meg, különösképpen, ha ezzel megsérti az FIA szabályzatában megfogalmazott, semlegességre vonatkozó általános alapelveket.”

Az F1-ben a 2020-as idénytől vált rendszeressé, hogy a versenyzők egy része pólóján vagy sisakján hívta fel a figyelmet az általa aggályosnak vélt emberjogi, politikai, közéleti problémákra. A legaktívabb e téren Lewis Hamilton és Sebastian Vettel volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük