Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tekézve búcsúztatták az évet

Az egyéni és tandem döntőkkel befejeződött a tekézők Karácsony-kupája a kézdivásárhelyi tekepályán, mindkét próbában a legjobb nyolc jogosult a hétvégi finálékon való részvételre. Kieséses módszerrel négyen jutottak negyeddöntőbe, itt rádobással döntötték el a végső sorrendet, amely így alakult: 1. Kádár Béla, 2. Nagy Sándor, 3. Bálint Zoltán, 4. Goncz Endre. A tandem verseny legjobbjai: 1. Várdó Kristóf/Várdó Olivér, 2. Dávid Attila/Zbrâcea Alex, 3. Kádár Béla/Lőrinc József, 4. Farkas Zoltán/Tamás András.

Nem csak Katarra figyel a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ismertette azoknak a játékvezetőknek a névsorát, akik a 2023. esztendőben FIFA-rendezvényeken, barátságos- vagy tétmérkőzéseken is bíráskodhatnak. Erdélyből és Romániából a nagypályás labdarúgásban összesen 11 játékvezető, 15 partjelző és 10 videóbíró szerepel a lajstromon, utóbbiak névsora majdnem teljesen megegyezik a 11 középbíró névsorával, mindkét esetben az első két helyen az aradi Ovidiu Hațegan és a nagykárolyi Kovács István áll. Teremfociban négy romániai játékvezető viselhet FIFA-jelvényt, strandfociban három. A teljes listán Kovács István mellett még két magyart találunk: a zilahi illetőségű Tunyogi Ferencz a nagypályás partjelzők között, a teremfociból ismert székelyudvarhelyi Bálint Attila pedig strandfociban kaphat jövőre nemzetközi megbízatásokat. (bl)

Hazatértek a világbajnokok

Elképesztő hangulat fogadta az argentin fővárosban, Buenos Airesben a hazaérkező vb-győztes labdarúgó-válogatottat. Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett keddre, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet. Az argentin válogatott egyébként 42 millió dollárt is nyert a legrangosabb futballtrófea mellett. A katari torna összdíjazása 440 millió dollár volt, a csoportkör után búcsúzott csapatok 9 millióval gazdagodtak. A nyolcaddöntős válogatottak 13 millió, a nyolc között elvérző együttesek pedig 17 millió dollárral vigasztalódhattak. A negyedik Marokkó 25 millió, a bronzérmes Horvátország pedig 27 millió dollárt kapott. A drámai finálét elbukó franciák 30 millió dollárral térhettek haza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük