Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Ketten a válogatottban

Nicuşor Bancu és Florin Tănase után Denis Alibec sem játszhat sérülés miatt a román labdarúgó-válogatottban a Szlovénia és a Moldovai Köztársaság elleni barátságos mérkőzésen. Emiatt Edward Iordănescu edző a Sepsi OSK játékosát, Marius Ştefănescut (képünkön) hívta be a keretbe. A sepsiszentgyörgyi alakulat egy másik játékosa, Nicolae Păun is tagja a válogatottnak a soron következő összecsapásokon.

Románia két barátságos mérkőzést játszik a héten: ma este fél 7-től a Kolozsvár Arénában Szlovénia ellen, vasárnap pedig Kisinyovban a Moldovai Köztársaság ellen. Mindkét találkozót a Pro Arena televízió közvetíti élő adásban.

Európai örök-rangsor

Az eu-football.info angol nyelvű hírportál összeállította az európai labdarúgó válogatottak örök-rangsorát (all time) annak alapján, hogy az országok nemzeti csapatai a fennállásuk alatt (megalakulástól idén őszig) a mérkőzéseik hány százalékát nyerték meg, szereztek pontot (hivatalos mérkőzések esetén). Az UEFA 55 európai tagállama élmezőnyének, első felének a rangsora, azzal a megjegyzéssel, hogy az 55-ből számos válogatott múltja alig néhány évtizedre vagy éppen évre (pl. Gibraltár, Koszovó) tehető: Spanyolország, Anglia, Németország, Olaszország, Horvátország, Oroszország, Hollandia, Franciaország, Portugália, Svédország, Ukrajna, Csehország, Skócia, Szerbia, MAGYARORSZÁG, Dánia, ROMÁNIA stb.

A válogatottak „életkorában” 5–10 vagy éppen 50–100 éves eltérések is lehetnek, a horvátok például 354 mérkőzéssel vannak az ötödik helyen, míg a magyarok 974 mérkőzéssel a tizenötödiken (186, illetve 459 győzelem, 93, illetve 210 döntetlen). A román válogatott 1922-től 2022-ig 732 mérkőzést játszott, ebből 322 győzelem, 187 döntetlen. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük