Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromhetes fociszünet

Háromhetes fociszünet Sport

A 2022–2023-as élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzés-naptára rendhagyó módon alakul, és nemcsak Romániában. A FIFA kérésére a tagországok jelentős hányadában részlegesen vagy teljesen szünetel a nemzeti bajnokság a katari világbajnokság csoportküzdelmeinek idejére, vagy a vb teljes időszakára. A FIFA kérésére az UEFA is áldását adta.

Hirdetés
Hirdetés

A szünetnek az egyik indoklása a tévéközvetítések zavartalan menete. Ami Romániát illeti, az 1. Liga (Szuperliga) a november 14-i, esti FC Botosani – FC Hermannstadt mérkőzés után lépett szünidőbe, az újrakezdés időszaka december első hete. A romániai 2. Liga kéthetes szünetet tart, a következő forduló november 26-án lesz. A szokásos téli szünet az élvonalban december 17. körüli napon kezdődik, pontosan akkor, amikor a 21. forduló utolsó mérkőzése is befejeződik. A novemberi rendkívüli szünet miatt a téli vakáció rövidebb lesz, a 22. fordulóra január 21. körüli napokon sor.

A Sepsi OSK mindkét pihenőt reményteli erőgyűjtéssel töltheti, jelen állás szerint komolyak esélyek a felsőházi rájátszásra. Beigazolódni látszik mindaz, amit korábbi elemzőinkben írtuk, a felsőházban valószínűleg egyetlenegy (!) kiadó hely maradt. Ennek magyarázata az, hogy az egyértelmű esélyes CFR, Universitatea Craiova és a megjósolt módon magához térő FCSB mellett a Konstancai Farul és a Bukaresti Rapid menetelése is erőteljes. A fennmaradt hatodik helyre elsősorban az FC Hermannstadt, a Sepsi OSK, a Petrolul, az FC Voluntari pályázhat, a háromszéki csapat képes ennek a négyesnek az élén végezni, és felsőházba jutni.

Anélkül, hogy a Sepsi OSK játékosai, vezetői és szurkolói örülnének a mások bajának, a megbízható sajtóhírek szerint az 1. Liga három csapata nagyon nehéz anyagi helyzetben van, kettő közülük két vetélytárs, a Hermannstadt és a Petrolul. A véghajrában a játékosok hozzáállását és a két csapat teljesítményét rossz irányban befolyásolhatja a bérek két-három havi késése. Mindkét csapat ellen pozitív a Sepsi OSK mérlege (Hermannstadttal 2–1 idegenben, Petrolullal 1–1 idegenben, 2–0 itthon). A harmadik pénzhiányos csapat a sereghajtó CS Mioveni, márpedig a Sepsi OSK-nak azzal szemben becsületbeli a törleszteni valója. A Mioveni-nek 18 mérkőzésből egy győzelme van, és azt éppen a Sepsi OSK Arénában érte el!

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük