Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Micsoda kontraszt!

A gsp.ro hírportál ráérős újságírói felfigyeltek arra, illetve kiszámították, hogy a következő szűk négy hét alatt az FCSB labdarúgó csapatának kb. 7200 kilométert kell utaznia tétmérkőzések okán, a Bukaresti Rapidnak viszont alig 20 kilométert! Alaposabban megvizsgáltuk, s kiderült, a hihetetlen kontrasztot a két csapat versenynaptárának kialakulása magyarázza.

A Betano Román-kupa csoportkörének első mérkőzésén a Rapid mentesült a Temes megyei kiszállás alól, az Újszentes (Dumbrăvița) beleegyezett abba, hogy Bukarestben játsszák le a meccset. A Rapid számára ezek után négy (!) bukaresti bajnoki mérkőzés következik: a 15. fordulóban a Farul Konstanca, a 16. fordulóban a Kolozsvári CFR a vendége, majd az FCSB-vel „idegenben” játszik, és a telephelyétől nagyjából kétszer 10 kilométert kell utaznia a Nemzeti Arénáig. A 18. fordulóban a Giulești-stadionban fogadja az Universitatea Craiovát, majd november közepétől szünet következik a katari világbajnokság csoportköreinek idejére, ezt a FIFA kérte. A szünetig – november 9-én – a Rapidnak lesz még egy kupamérkőzése a Farul ellen, szintén saját pályán!

Az FCSB programja és körútja: a Román-kupában Arad, a bajnokság 15. fordulójában, 24-én Sepsiszentgyörgy, ugyanazon a héten, csütörtökön brüsszeli mérkőzés az Anderlecht ellen (Európa-konferencia-liga), utána a 16. bajnoki fordulóban a Kolozsvári Universitatea otthonában játszik, jön a West Ham elleni bukaresti konferencialiga-mérkőzés, majd a 17. fordulóban a már említett bukaresti bajnoki a Rapid ellen, utána kupameccs a Galaci Oțelul otthonában, majd craiovai bajnoki kiszállás (FCU 1948) zárja a sort a szünet előtt. (bl)

Indul a Sakksuli

A Szent György Lovag Sakk Klub hamarosan elindítja 7–10 éves gyerekeknek szóló Sakksuli programját kezdő és haladó szinten a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Líceumban. Csatlakozni az év során nem lehet, a jelentkezők számától függetlenül csak 1–1 csoportot indítanak. Érdeklődni a sakksulisepsi@gmail.com e-mail-címen, a 0741 333 691-es telefonon vagy a klub Facebook-oldalán lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük