Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Késve bár, de van program

Késve bár, de van program Sport

Az előző idényhez hasonlóan, idén is nyolc csapat vesz részt a romániai felnőtt jégkorongbajnokságban, ahol a tervek szerint az alapszakasz után következik a középszakasz, majd egy play-off kör, és ezt követően döntő, illetve kisdöntő zárja a szezont.

Hirdetés
Hirdetés

A mezőny összetétele nem változik, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói Hoki Klub, a Brassói Corona, a Galaci CSM, a Háromszéki Ágyúsok, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Bukaresti Sportul Studențesc nevezett be a 2022–2023-as kiírásba. A tervek szerint az alapszakaszban mindenki négyszer játszik minden ellenfelével (kétszer otthon, kétszer idegenben), ami csapatonként 28 mérkőzést jelent. Az alapszakasz után az első három helyezett, illetve a 4–7. helyeken végző csapatok a középszakaszban különválnak, és újabb négy-négy meccset játszanak egymás közt. A play-offban az alsóházat megnyerő csapat a középszakasz legjobbjával méri össze erejét a döntőbe jutásért, míg a másik ágon a középszakasz másodikja és harmadikja küzd a fináléért.

A programtervezet szerint a Háromszéki Ágyúsok október 21-én és 22-én Galac vendégeként kezdik a bajnokságot, majd 25–26-án szintén idegenben, november 4–5-én pedig hazai pályán találkoznak a Sapientia U23-al.

Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük